Πηγή Εικόνας: Φωτογραφία από Suppadeth wongyee από το Pixabay

Περισσότεροι από 425.000 ανελκυστήρες και κυλιόμενες σκάλες είναι εγκατεστημένες σήμερα στην Ελλάδα, μετακινώντας καθημερινά 6.000.000 ανθρώπους και αμέτρητους τόνους εμπορευμάτων, σύμφωνα με στοιχεία της Πανελλήνιας Ένωσης Τεχνολογίας Ανελκυστήρων & Κυλιόμενων Κλιμάκων (ΠΕΤΑΚ) με την ευκαιρία της διοργάνωσης την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου ημερίδας στην Αθήνα για τις επαγγελματικές ευκαιρίες για τεχνικούς στον κλάδο του ανελκυστήρα.

 

 

Στο πρόγραμμα της ημερίδας περιλαμβάνεται μια ομιλία με τίτλο «Η συνεισφορά της τεχνικής εκπαίδευσης στον κλάδο του ανελκυστήρα και οι προοπτικές για τους νέους επαγγελματίες» από στέλεχος του κλάδου και ένα πάνελ συζήτησης που θα ασχοληθεί με τις επαγγελματικές ευκαιρίες στον κλάδο του ανελκυστήρα, στο οποίο συμμετέχουν επαγγελματίες του χώρου, εκπρόσωποι του κλάδου και η κυρία Κατερίνα Οικονόμου, διευθύντρια του γραφείου Γενικής Γραμματέως Βιομηχανίας, του υπουργείου Ανάπτυξης & Επενδύσεων.

 

 

Στο πρόγραμμα της ημερίδας υπάρχει και μια συζήτηση της συντονίστριας του συνεδρίου με τον κύριο Γιώργο Βούτσινο, γενικό γραμματέα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης, Διά Βίου Μάθησης και Νεολαίας, του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων για την εκπαιδευτική κατάρτιση και τις δυνατότητες απορρόφησης των νέων στον κλάδο του ανελκυστήρα.

 

 

Όπως επισημαίνεται υπάρχει έντονη ανάπτυξη στον κλάδο, η οποία οφείλεται στην περαιτέρω άνοδο της οικοδομής, αλλά και τη δημιουργία σημαντικών έργων και επενδύσεων στη χώρα μας. Όπως αναφέρει η ΠΕΤΑΚ οι τεχνικοί ανελκυστήρων, σε σχέση και με άλλα τεχνικά επαγγέλματα, αποτελούν ένα καλά αμειβόμενο επάγγελμα με προοπτικές εξέλιξης και επαγγελματικής ανόδου και με διαρκές αυξανόμενο εργασιακό αντικείμενο στο οποίο πλέον έχουν συμπεριληφθεί τεχνολογίες αιχμής. Σε αυτό το περιβάλλον, οι εταιρίες του κλάδου, προσφέρουν εκπαίδευση, ασφαλή εργασία και δυνατότητες εξέλιξης.