Πηγή Εικόνας: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δρομολογήθηκε η αναβάθμιση και ο εκσυγχρονισμός δύο γηπέδων ποδοσφαίρου στον Δήμο Παπάγου-Χολαργού με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής, ύψους 1.5 εκατ. ευρώ, μετά την συνυπογραφή των προγραμματικών συμβάσεων από τον περιφερειάρχη Γιώργο Πατούλη και τον δήμαρχο Ηλία Αποστολόπουλο, παρουσία της αντιπεριφερειάρχη Βόρειου Τομέα Λουκίας Κεφαλογιάννη.

Το έργο αφορά στην τοποθέτηση τελευταίας γενιάς χλοοτάπητα και λοιπού εξοπλισμού, για τη δημιουργία σύγχρονων και φιλόξενων χώρων άθλησης που θα παρέχουν ασφάλεια στους αθλούμενους αλλά και την απαιτούμενη λειτουργικότητα για την φιλοξενία αγώνων ποδοσφαίρου ερασιτεχνικής και επαγγελματικής κατηγορίας. Το τελευταίο αφορά στο γήπεδο επί της οδού Κύπρου στου Παπάγου, προϋπολογισμού 919.993 ευρώ, εκ των οποίων τα 800.000 θα διατεθούν από πόρους της περιφέρειας.

Πέραν της εγκατάστασης χλοοτάπητα στο γήπεδο του αθλητικού κέντρου Χολαργού, προϋπολογισμού 902.286 ευρώ, εκ των οποίων τα 700 χιλιάδες ευρώ θα είναι από την περιφέρεια, προβλέπεται τοποθέτηση και νέου αθλητικού και αστικού εξοπλισμού.

Με αφορμή τις συμβάσεις ο κ. Πατούλης επισήμανε ότι για την περιφέρεια η δημιουργία ασφαλών και φιλόξενων αθλητικών υποδομών αποτελεί μια βασική προτεραιότητα, τονίζοντας: «Σήμερα, είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι καθώς υπογράψαμε 2 προγραμματικές συμβάσεις για την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό δύο γηπέδων στον Δήμο Παπάγου-Χολαργού, έργα που περίμεναν οι κάτοικοι του Χολαργού για πολλά χρόνια. Ειδικά σε ό,τι αφορά το γήπεδο ποδοσφαίρου επί της οδού Κύπρου, πρόκειται για ένα έργο που εκκινεί, μετά από καθυστερήσεις πολλών ετών, γεγονός που καταδεικνύει ότι η σημερινή διοίκηση της περιφέρειας μπορεί και δίνει λύσεις, σε συνεργασία πάντα με τους δήμους».

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Ηλ. Αποστολόπουλος χαρακτήρισε ουσιαστικό και σημαντικό το έργο καθώς «το γήπεδο στην οδό Κύπρου είναι από τα τελευταία χωμάτινα γήπεδα της Αττικής». Σημείωσε ότι με τα έργα που θα γίνουν, θα αποκτήσει σύγχρονο συνθετικό χλοοτάπητα, νέο φωτισμό, ενώ θα γίνουν εργασίες αναβάθμισης της περίφραξης και του περιβάλλοντα χώρου, όπως και στο ποδοσφαιρικό γήπεδο του αθλητικού κέντρου Χολαργού.

Κλείνοντας ευχαρίστησε τον Γ. Πατούλη για την υπέρβαση των γραφειοκρατικών αγκυλώσεων, που καθυστερούσαν την υλοποίηση του έργου, καθώς και την αντιπεριφερειάρχη Λ. Κεφαλογιάννη.