Πηγή Εικόνας: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μια ψηφιακή καταγραφή και κωδικοποίηση του στεγαστικού ζητήματος στην Ελλάδα και των ερευνητικών δεδομένων γύρω από το ζήτημα αυτό επιχειρεί το «Eteron – Ινστιτούτο για την Έρευνα και την Κοινωνική Αλλαγή» μέσα από το νέο ψηφιακό εργαλείο του «Στέγαση360°. Μια αποτύπωση του στεγαστικού προβλήματος στην Ελλάδα».

Το ψηφιακό εργαλείο καλύπτει εννέα θεματικές: ενοίκια, βραχυχρόνιες μισθώσεις, κερδοσκοπία και χρηματιστικοποίηση, κενά διαμερίσματα, στέγαση των νέων, ιδιοκατοίκηση, ενεργειακή φτώχεια, ευάλωτες ομάδες και αστικός χώρος.

Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση του Ινστιτούτου, το ψηφιακό εργαλείο και το κείμενο πολιτικής που είχε δημοσιεύσει τον περασμένο Ιούνιο αποτελούν μέρος του πρότζεκτ «Ενοίκια στα Ύψη», απώτερος σκοπός του οποίου είναι «η διεξαγωγή ενός εποικοδομητικού δημόσιου διαλόγου για τη διερεύνηση των αναγκαίων και κατάλληλων απαντήσεων στην τρέχουσα στεγαστική κρίση, που θα θέσουν τις βάσεις για τη διασφάλιση του δικαιώματος στην κατοικία για όλες και όλους».

Το ψηφιακό εργαλείο είναι διαθέσιμο στα ελληνικά στο λινκ https://stegasi360.eteron.org/ και στα αγγλικά στο λινκ https://housing360.eteron.org/