Το δικό του δημαρχιακό μέγαρο θα αποκτήσει ο Δήμος Πετρούπολης, καθώς το δημαρχείο στεγάζεται σε παλιό, δυσλειτουργικό κτίριο και σε όχι κεντρικό σημείο. Παράλληλα, η δημοτική Αρχή θα προχωρήσει σε ανάπλαση της κεντρικής λεωφόρου της πόλης. Το διπλό έργο, με τίτλο «Αναβάθμιση Δημοτικής Περιουσίας και Οικιστικού Περιβάλλοντος Δήμου Πετρούπολης» θα συγχρηματοδοτηθεί από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης».

Συγκεκριμένα στο έργο περιλαμβάνονται:

– Ανέγερση κτιρίων νέου δημαρχείου εντός περιγράμματος κτιρίων πρώην Βοτανικού.

– Ανάπλαση πεζοδρομίων 25ης Μαρτίου, από οδό Σουλίου έως πλατεία Ηρώων Αγωνιστών 1821 και από πλατεία Ηρώων Αγωνιστών 1821 έως Αγίου Ιωάννου.

«Με μεγάλη συγκίνηση πραγματοποιήσαμε την επισφράγιση δύο εμβληματικών έργων για την Πετρούπολη. Πρόκειται για τα μεγαλύτερα έργα που έχει αιτηθεί ή υλοποιήσει ποτέ ο δήμος μας, ύψους άνω των 9 εκατ. ευρώ, και αφορούν στην ανέγερση του δημαρχιακού μεγάρου της πόλης μας και στην ανάπλαση της κεντρικής λεωφόρου 25ης Μαρτίου», τόνισε σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Στέφανος Γαβριήλ Βλάχος και στη συνέχεια πρόσθεσε: «Με την ολοκλήρωση αυτών των δύο έργων επιτυγχάνεται η δημιουργία αναγκαίων υποδομών, μέσω των οποίων θα βελτιωθεί η εξυπηρέτηση των πολιτών, ενώ με τη διενέργεια παρεμβάσεων στον αστικό ιστό, θα αναβαθμιστεί η περιοχή και θα αμβλυνθούν τα υφιστάμενα αρνητικά χαρακτηριστικά, που θα συντελέσουν στη βελτίωση των συνθηκών της καθημερινής ζωής των κατοίκων της περιοχής και στη μείωση του κυκλοφοριακού φόρτου».