Τη Δευτέρα, 31 Οκτωβρίου 2022 στις 23:59, λήγει η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων επιχειρήσεων για τις 250 τελευταίες διαθέσιμες θέσεις του προγράμματος απόκτησης επαγγελματικής εμπειρίας 2.000 νέων ανέργων, που υλοποιείται στο πλαίσιο του «κοινωνικού πακέτου» της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ), συνολικού ύψους 107 εκατ. ευρώ, για τη στήριξη της απασχόλησης στις Περιφέρειες Δυτικής Μακεδονίας και Πελοποννήσου και τη δίκαιη και ομαλή μετάβασή τους στη μεταλιγνιτική εποχή.

Μέχρι σήμερα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, έχουν καλυφθεί 1.750 θέσεις του προγράμματος.

Το πρόγραμμα απευθύνεται στις επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα, καθώς και σε επιχειρήσεις, φορείς και οργανισμούς του δημοσίου και σε επιχειρήσεις τοπικής αυτοδιοίκησης πρώτου και δεύτερου βαθμού που ασκούν τακτικά οικονομική δραστηριότητα σε περιοχές των Περιφερειών Δυτικής Μακεδονίας και Πελοποννήσου (Δήμοι Μεγαλόπολης, Τρίπολης, Γορτυνίας, Σπάρτης, Οιχαλίας και Καλαμάτας).

Ωφελούμενοι είναι άνεργοι, ηλικίας 18-29 ετών, εγγεγραμμένοι στα Κέντρα Προώθησης Απασχόλησης (ΚΠΑ2) των παραπάνω περιοχών.

Η διάρκεια του προγράμματος είναι επτά μήνες και στους συμμετέχοντες θα καταβάλλεται από τη ΔΥΠΑ μηνιαία αποζημίωση ίση με τον νόμιμο κατώτατο μισθό, καθώς και αναλογία δώρων εορτών και επιδόματος αδείας.

Οι εργοδότες που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν, υποβάλλουν στο Ολοκληρωμένο Πληροφορικό Σύστημα (ΟΠΣ) της ΔΥΠΑ (e-services) μία μόνο ηλεκτρονική αίτηση, η οποία είναι αναρτημένη στην ιστοσελίδα www.dypa.gov.gr.

Κατόπιν, οι εργασιακοί σύμβουλοι της ΔΥΠΑ υποδεικνύουν στην επιχείρηση υποψηφίους, σύμφωνα με την ειδικότητα και τα απαιτούμενα προσόντα και η επιχείρηση επιλέγει μεταξύ των υποψηφίων για την πρόσληψη.

Το πρόγραμμα, συνολικού προϋπολογισμού 14 εκατ. ευρώ, συγχρηματοδοτείται από το Ελληνικό Δημόσιο και το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο/Πρωτοβουλία για την Απασχόληση των Νέων, στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση 2014-2020».

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν τη διεύθυνση: https://www.dypa.gov.gr/proghrammata-anoikhta.