Μπαράζ προσφορών πέφτουν στην αγορά του πετρελαίου θέρμανσης χάρη στην  παρέμβαση  του  Ομίλου HELLENiQ ENERGY,(πρώην ΕΛΠΕ) που  ανακοίνωσε επιπλέον έκπτωση στην πώληση του πετρελαίου με αποτέλεσμα η τιμή πώλησης στα πρατήρια EKO να διαμορφώνεται στο 1,312 ευρώ το λίτρο.

Η αιφνιδιαστική κίνηση  του Ομίλου έφερε τα πάνω κάτω στην αγορά αφού ακολούθησαν και  πρατήρια από ανήκουν στον όμιλο Μotor  OIL.  Τα πρατήρια  της AVIN  θα έχουν  τιμή  στο 1,30 ευρώ και τα πρατήρια  της Shell δίνουν λίγο υψηλότερη τιμή αλλά διατηρείται  ως τιμή βάσης  το 1,3 ευρώ το λίτρο.

Η ανακοίνωση του Ομίλου HELLENiQ ENERGY αναφέρει ότι  από 14 Οκτωβρίου 2022, για το πετρέλαιο θέρμανσης θα ισχύουν τα παρακάτω:

Μείωση της διυλιστηριακής τιμής πώλησης προς όλες τις Εταιρίες Εμπορίας με ειδική έκπτωση 0,075€ στην τελική τιμή με ΦΠΑ, επιπλέον της κρατικής επιδότησης 0,25€ με ΦΠΑ ανά λίτρο, που έχει ήδη ενσωματωθεί. Η έκπτωση θα ισχύσει μέχρι τέλος Οκτωβρίου προκειμένου να βοηθήσει τον αρχικό εφοδιασμό.

Τα «καλά» νέα  για τους καταναλωτές  συνεχίζονται  αφού στο τραπέζι έπεσε η ειδική προσφορά από την ΕΚΟ για τους καταναλωτές που επιλέγουν να εφοδιαστούν με πετρέλαιο θέρμανσης απευθείας από την Εταιρία, που περιλαμβάνει:

έκπτωση 5% στη τελική τιμή(η προσφορά ισχύει έως 21 Νοεμβρίου 2022)

δυνατότητα πληρωμής του πετρελαίου θέρμανσης  έως και12 άτοκες δόσεις με πιστωτικές κάρτες Ελληνικών Τραπεζών για όλη την περίοδο της διάθεσης πετρελαίου θέρμανσης

Με βάση τα παραπάνω, οι καταναλωτές έχουν από 14/10/2022, τη δυνατότητα να αγοράσουν πετρέλαιο θέρμανσης από την ΕΚΟ στην τιμή των 1,312€ με ΦΠΑ ανά λίτρο.

Σημειώνεται ότι επειδή η τελική τιμή του πετρελαίου θέρμανσης διαμορφώνεται καθημερινά με βάση τις διεθνείς τιμές και την ισοτιμία Δολαρίου σε Ευρώ, ενδέχεται να διαφοροποιηθεί, ωστόσο οι παραπάνω εκπτώσεις θα παραμείνουν σε ισχύ, για τα προαναφερθέντα διαστήματα.

Στελέχη  της αγοράς θεωρούν ότι η τρέχουσα τιμή  για την αγορά  πετρελαίου θέρμανσης  είναι χρυσή ευκαιρία  για παραγγελίες  με τους πρατηριούχους να διαπιστώνουν  αυξημένη ζήτηση  για τα νοικοκυριά.

Η παρέμβαση του Ομίλου HELLENiQ ENERGY ανέτρεψε την αρχική εκτίμηση  για διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης  με τιμή 1,50 ευρώ το λίτρο. Αξίζει να αναφερθεί  ότι η τρέχουσα  διεθνή τιμή ανά χιλιόλιτρο του πετρελαίου κίνησης ήταν στα 1.085,75  δολαρια και σε ευρώ «αγγίζει» τα 1.100 ευρώ ενώ η τρέχουσα τιμή διάθεσης του πετρελαίου θέρμανσης στο 1,31 ευρώ το λίτρο αντιστοιχεί στην τιμή  των 933  δολάρια  το χιλιόλιτρο  που ήταν στις 30 Σεπτεμβρίου. Η τρέχουσα  τιμή σύμφωνα με τους ειδικούς προήλθε από την αξιοποίηση  αποθεμάτων  που είχε  το διυλιστήριο  και αποφάσισε  να τα μειώσει δίνοντας  πιο χαμηλή  τιμή στα νοικοκυριά.