Τη διασφάλιση και ανάπτυξη των θεσπισμένων εργασιακών σχέσεων ως βασικό προαπαιτούμενο για τη λειτουργία του λιμανιού της Ηγουμενίτσας ζητεί, με ανακοίνωσή της, η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας.

Mε αφορμή την ανάδειξη της κοινοπραξίας Grimaldi ως προτιμητέου επενδυτή στην απόκτηση του 67% του μετοχικού κεφαλαίου του ΟΛΗΓ, η ΟΜΥΛΕ καλεί την κυβέρνηση και το ΤΑΙΠΕΔ να προχωρήσουν άμεσα στη διασφάλιση των θεσπισμένων εργασιακών σχέσεων στη Σύμβαση Παραχώρησης και στον Κυρωτικό Νόμο, με προσωπικό μόνιμο και σταθερό που θα αμείβεται με Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, που θα προκύπτουν από ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις.

Επίσης, κάνει λόγο για διαδικασίες «πλήρους αδιαφάνειας», επισημαίνοντας ότι «το κείμενο της νέας Σύμβασης παραχώρησης, με το οποίο θα λειτουργήσει ο ιδιώτης επενδυτής, παραμένει επτασφράγιστο μυστικό».

Τέλος, η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας αναφέρει ότι «δεν ξέρουμε αν το τίμημα είναι υψηλό, αλλά θα το πληρώσει το επιβατικό κοινό στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας από την εγκατάσταση ενός μονοπωλίου στην ακτοπλοΐα που θα ελέγχει γραμμές, ακτοπλοϊκές συνδέσεις και λιμάνι».