Στους λογαριασμούς 20.346 δικαιούχων παραγωγών πιστώθηκε η έκτακτη οικονομική ενίσχυση συνολικού ύψους 26.234.891,46 ευρώ, που κατανεμήθηκε στη χώρα μας από το αποθεματικό κρίσης της Κομισιόν, για την αντιμετώπιση των συνεπειών της ουκρανικής κρίσης στον αγροτικό τομέα.

Όπως δήλωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιώργος Γεωργαντάς, «είμαστε πάντοτε στο πλευρό των παραγωγών μας, αξιοποιώντας κάθε διαθέσιμο πόρο σε ενωσιακό και εθνικό επίπεδο, ιδιαίτερα σε αυτήν τη δύσκολη περίοδο της εξωγενούς κρίσης». Όπως πρόσθεσε «στηρίζουμε τον πρωτογενή τομέα, ο οποίος αποτελεί καθοριστικό πυλώνα της ελληνικής οικονομίας και σημαντικό παράγοντα ενίσχυσης της ελληνικής περιφέρειας και διαφύλαξης της κοινωνικής συνοχής».

Η ενίσχυση αφορά παραγωγούς μέλη Οργανώσεων Παραγωγών (Ο.Π.) του τομέα των οπωροκηπευτικών, που υλοποιούν δράσεις στο στόχο «Περιβάλλον» σε Επιχειρησιακό Πρόγραμμα έτους 2022, αμπελοκαλλιεργητές οινοποιήσιμων αμπελώνων, των νησιών Αιγαίου και Ιονίου Πελάγους και τους βιο-καλλιεργητές επιτραπέζιου σταφυλιού και οινοποιήσιμων αμπελώνων, κορινθιακής σταφίδας και ξηρής σουλτανίνας σε όλη την χώρα.

Η συνολική επιλέξιμη έκταση ανέρχεται σε 360.860 στρέμματα, με την ενίσχυση ανά επιλέξιμη έκταση να φτάνει τα 72,7 ευρώ ανά στρέμμα.