Έργα ασφαλτόστρωσης και συντήρησης του οδικού δικτύου ολοκλήρωσε στο Κιλκίς η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, στο πλαίσιο παρεμβάσεων για την ενίσχυση της οδικής ασφάλειας.

Στο πλαίσιο του έργου, με τίτλο «Συντήρηση στο τμήμα Αξιούπολη-Γοργόπη-Γουμένισσα», εκτελέσθηκαν εργασίες επισκευής ή βελτίωσης υφισταμένων οδοστρωμάτων καθώς και κυκλοφοριακές ρυθμίσεις επί της κεντρικής οδού εντός του οικισμού Γοργόπης. Συγκεκριμένα, συντηρήθηκαν 7 χιλιόμετρα οδικού δικτύου και στον κεντρικό δρόμο του οικισμού Γοργόπης η επιφάνεια κυκλοφορίας της οδού, η σήμανση της οδού και η υφιστάμενη φωτεινή σηματοδότηση.

Στο πλαίσιο του έργου, με τίτλο «Συντήρηση-αποκατάσταση επικίνδυνων κατεστραμμένων τμημάτων επί του Εθνικού Δικτύου αρμοδιότητας συντήρησης υποδιεύθυνσης τεχνικών έργων Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς», συντηρήθηκαν συνολικά 121.500 τ.μ. ασφαλτοτάπητα και έχουν διαγραμμιστεί 17 χιλιόμετρα οδικού δικτύου. Παρεμβάσεις έγιναν, μεταξύ άλλων, στη Νέα Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης-Κιλκίς, στην Παλιά Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης-Κιλκίς και σε τμήματα των Επαρχιακών Οδών Κιλκίς-Δαφνοχώρι-Παλαιό Γυναικόκαστρο, Κιλκίς- Μεγάλη Βρύση- Πολύκαστρο-Αξιούπολη και Αξιούπολη- Φανός- Ειδομένη.

Σε δηλώσεις του, ο αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς Ανδρέας Βεργίδης επισήμανε ότι ολοκληρώθηκαν σημαντικά έργα συντήρησης, αλλά και ασφαλτοστρώσεων που ενισχύουν την ασφάλεια της οδικής κυκλοφορίας και βελτιώνουν την υφιστάμενη κατάσταση του οδοστρώματος.