Όλο τον κόσμο της Ενέργειας μέσα από την ατμόσφαιρα ενός σύγχρονου σπιτιού, αλλά όχι του δικού τους, επέλεξαν να …ζήσουν χιλιάδες καταναλωτές μέσα στο οικείο περιβάλλον που έστησε στη Θεσσαλονίκη ο ολοκληρωμένος πάροχος ενέργειας nrg, και να μυηθούν στα μυστικά της…πολυπόθητης, για την εποχή μας, εξοικονόμησης.


Ο πάροχος nrg, που συμπληρώνει φέτος 10 χρόνια λειτουργίας, παρέχει πρωτοποριακά προγράμματα ενέργειας για το σπίτι και την επιχείρηση και μέσω αυτών- όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή του- οι πελάτες του, αποκτούν πρόσβαση σε υψηλού επιπέδου προϊόντα και υπηρεσίες, σχεδιασμένα και προσαρμοσμένα έτσι, ώστε να καλύπτουν και τις πιο ιδιαίτερες ανάγκες, όλων των κατηγοριών των καταναλωτών.

Στον οικείο και φιλόξενο χώρο που έστησε η nrg στο περίπτερό της στην 86η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης και το οποίο διακρίθηκε ως ένα από τα 10 καλύτερα της φετινής ΔΕΘ, παρουσιάστηκαν όλα τα προϊόντα και οι υπηρεσίες που διαθέτει η εταιρεία για την ενέργεια στο σπίτι: ηλεκτρικό ρεύμα και φυσικό αέριο, λύσεις ηλεκτροκίνησης για φόρτιση στο σπίτι, προϊόντα και υπηρεσίες smart home, φωτοβολταϊκά για τη στέγη, αλλά και λύσεις εξοικονόμησης και συμβουλές για έναν βιώσιμο τρόπο ζωής, μέσα από οπτικοακουστικό υλικό.

Χιλιάδες καταναλωτές επισκέφτηκαν το περίπτερο της εταιρείας, συνομίλησαν με εκπροσώπους της και έλαβαν μέρος στο διαδικτυακό πρωτότυπο και διαδραστικό παιχνίδι «Save Your nrg», απαντώντας σε ερωτήσεις βασισμένες στην εξοικονόμηση ενέργειας στο σπίτι. Μέσω του Save Your nrg, περισσότεροι από 3.500 καταναλωτές έμαθαν τρόπους για την βελτιστοποίηση της ενεργειακής τους απόδοσης στο σπίτι και δέκα από αυτούς κέρδισαν από 1.000€ μετρητά, μέσω κλήρωσης που έκανε η εταιρεία, προσφέροντας συνολικά 10.000 ευρώ για τα 10 χρόνια λειτουργίας της.

Τονίζεται ότι το περίπτερο της nrg κατασκευάστηκε με σεβασμό προς το περιβάλλον, καθώς έχει δυνατότητες επαναχρησιμοποίησης σε μελλοντικές δραστηριότητες της στη φιλοσοφία του zero-waste, ενώ σημειώνεται ότι όλες τις ημέρες λειτουργίας της 86ης ΔΕΘ, η nrg πραγματοποίησε σειρά δράσεων και ενεργειών στην πόλη της Θεσσαλονίκης, με επίκεντρο τον καταναλωτή.

Συγκεκριμένα, στην καρδιά της Θεσσαλονίκης, στην Πλατεία Αριστοτέλους, η nrg πραγματοποίησε μια σειρά από happenings, δίνοντας τη δυνατότητα και την ευκαιρία στους περαστικούς να ενημερωθούν για τρόπους εξοικονόμησης ενέργειας μέσα από το παιχνίδι Save Your nrg, ενώ έγινε και ένα πάρτι στο κατάστημα της εταιρείας στο κέντρο της πόλης, το οποίο γιόρτασε τον ένα χρόνο λειτουργίας του. Οι επισκέπτες του καταστήματος, είχαν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε κληρώσεις και διαγωνισμούς με πλούσια δώρα, να διαδράσουν μέσα από οπτικοακουστικό υλικό του καταστήματος και φυσικά να λάβουν και εκείνοι μέρος στο Save Your nrg.

Η nrg, είναι η εταιρεία ενέργειας που κάνει το …ταξίδι της ηλεκτροκίνησης πραγματικότητα, για κάθε οδηγό, σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, με το δίκτυο incharge, ένα πανελλαδικό δίκτυο με περισσότερες από 500 θέσεις φόρτισης, με φορτιστές και ταχυφορτιστές σε 330 σημεία.

Στόχος της είναι μέχρι το τέλος του 2022, ο αριθμός των θέσεων φόρτισης να διπλασιαστεί και να φτάσει τις 1.000, ενώ σύμφωνα με την εταιρεία, αυτή ενισχύει τη θέση της στην ηλεκτροκίνηση με συνεργασίες και συμμαχίες που εκτείνονται σε διάφορους κλάδους επιχειρήσεων.

Υπενθυμίζεται ότι η εταιρεία με την εξαγορά του 60% της Automotive Solutions μπαίνει δυναμικά στον κλάδο της μικροκινητικότητας (ηλεκτρικά scooters, ηλεκτρικά ποδήλατα και μικρά ηλεκτρικά οχήματα), με στόχο να συμβάλλει στην αποσυμφόρηση των αστικών δρόμων και τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών. «Η ηλεκτροκίνηση, με τα σημερινά δεδομένα, είναι περίπου δύο φορές πιο οικονομική από τα συμβατικά καύσιμα. Το κόστος για μία απόσταση 70-80χλμ με ηλεκτρικό αυτοκίνητο ανέρχεται σε περίπου 6,5-7€, ενώ με το συμβατικό καύσιμο φθάνει στα 13-14€ περίπου», επισημαίνει η nrg.