Με ιδιαίτερη επιτυχία ολοκλήρωσε η Ελληνική Αρχή Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών (ΕΑΓΜΕ) και τη φετινή της παρουσία στην 86η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Εκτός από το πλούσιο αναμνηστικό υλικό (τσάντες, κασετίνες με πετρώματα και ορυκτά, επετειακά λευκώματα και άλλα εκθέματα), όσοι επισκέφθηκαν το περίπτερο της ΕΑΓΜΕ είχαν τη δυνατότητα να γνωρίσουν τον πολυσήμαντο ερευνητικό ρόλο της Αρχής και να «περιηγηθούν» με τη χρήση γυαλιών επαυξημένης πραγματικότητας (VR) σε τοποθεσίες με σημαντικό γεωλογικό ενδιαφέρον (Μετέωρα, Λίμνη Μελισσάνης κτλ.). Επίσης, οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να «ξεναγηθούν» στις κύριες θεματικές ενότητες του Εθνικού Γεωλογικού Μουσείου, το οποίο θα ανοίξει σύντομα τις πύλες του και φιλοδοξεί να γνωρίσει τον κόσμο των Επιστημών της Γης στο κοινό και κυρίως στις νεότερες γενιές.

 

Την αντιπροσωπεία της ΕΑΓΜΕ αποτελούσαν οι κ.κ. Κωνσταντίνος Σάλτας (Πρόεδρος), Διονύσιος Γκούτης (Γενικός Διευθυντής), Κωνσταντίνος Ζώμπος (Αν. Γενικός Διευθυντής), Κωνσταντίνος Διαμαντής και Νεκταρία Καρακατσάνη (Μέλη του Δ.Σ.).

Το περίπτερο της ΕΑΓΜΕ στη ΔΕΘ επισκέφθηκε πλήθος κόσμου και επίσημοι, οι οποίοι είχαν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για τα επιστημονικά αντικείμενα της Αρχής και την ευρεία δραστηριότητά της. Το παρόν έδωσε ο Υπουργός Περιβάλλοντος & Ενέργειας κ. Κώστας Σκρέκας, ο Υφυπουργός Γιώργος Αμυράς, οι Γενικοί Γραμματείς ΥΠ.ΕΝ κα. Αλεξάνδρα Σδούκου, κκ. Μανώλης Γραφάκος, Κωνσταντίνος Αραβώσης και Ευθύμιος Μπακογιάννης, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας κ. Γιώργος Κασαπίδης, δήμαρχοι και επικεφαλής οργανισμών του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.