Πηγή Εικόνας: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πολυεπίπεδο επιχειρηματικό και αναπτυξιακό σχεδιασμό, με γνώμονα τη δημιουργία προστιθέμενης αξίας για την οικονομία και την κοινωνία, υλοποιεί ο Οργανισμός Λιμένος Θεσσαλονίκης (ΟΛΘ ΑΕ) και σε αυτή την προσπάθεια η συνεργασία με τη Ρυθμιστική Αρχή Λιμένων και άλλους φορείς της Πολιτείας παίζει σημαντικό ρόλο. Αυτό επισήμανε ο εκτελεστικός πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Θάνος Λιάγκος, με την ευκαιρία της επίσκεψης, στα κεντρικά γραφεία της ΟΛΘ ΑΕ, κλιμακίου της Ρυθμιστικής Αρχής, αποτελούμενου από τους Απόστολο Παπαποστόλου (πρόεδρο), Νικόλαο Ατταλιώτη (αντιπρόεδρο), Παναγιώτη Αγουρόγιαννη (εισηγητή) και Παρασκευά Σκιαδόπουλο (ειδικό συνεργάτη).

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, η ηγεσία της Ρυθμιστικής Αρχής Λιμένων ενημερώθηκε σχετικά με τις δραστηριότητες της ΟΛΘ Α.Ε., την υλοποίηση του επενδυτικού σχεδιασμού της εταιρείας, την πρόοδο στην ανάπτυξη έργων υποδομής, το πρόγραμμα της ΟΛΘ Α.Ε. για τον εκσυγχρονισμό του μηχανολογικού εξοπλισμού και τις πρωτοβουλίες της εταιρείας για την αναβάθμιση των υπηρεσιών της. Επιπλέον, οι συζητήσεις μεταξύ των δύο πλευρών εστίασαν σε ζητήματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος, όπως οι τρέχουσες επιχειρηματικές, ρυθμιστικές και νομοθετικές εξελίξεις, οι σχέσεις της ΟΛΘ Α.Ε. με τους χρήστες του Λιμένα της Θεσσαλονίκης και άλλα ενδιαφερόμενα μέρη κ.ά.

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Παπαποστόλου δήλωσε: «Στη Ρυθμιστική Αρχή Λιμένων δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση σε πρωτοβουλίες και δράσεις που ενισχύουν το ελληνικό λιμενικό σύστημα και αναβαθμίζουν το ρόλο του, τόσο σε εθνικό, όσο και σε διεθνές επίπεδο. Στη βάση αυτή, είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι από το αποτέλεσμα των συζητήσεων μας με την ΟΛΘ Α.Ε., καθώς είναι σαφές ότι προχωρούν σημαντικά έργα, που ενισχύουν την ανταγωνιστικότητα του λιμένος της Θεσσαλονίκης, ο οποίος αποτελεί κύρια πύλη για το εμπόριο στη Βόρεια Ελλάδα, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων και της Νοτιοανατολικής Ευρώπης».