Μονολεκτικά απάντησε στο ερώτημα «βρίσκεστε κοντά με τον κ. Βελόπουλο;» κατά τη συνέντευξη Τύπου για την 86η ΔΕΘ ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέροντας: «Καθόλου!».

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι προτεραιότητα της Νέας Δημοκρατίας είναι να βγει αυτοδύναμη από τις εκλογές και πως το σενάριο μετεκλογικών συνεργασιών θα έρθει μετά την πρώτη Κυριακή των εκλογών. «Η αυτοδύναμη εκλογή της Νέας Δημοκρατίας δε σημαίνει ότι θα πάμε σε μονοκομματική κυβέρνηση. Έχουμε αξιοποιήσει στελέχη άλλων κομμάτων και στο παρελθόν και θα το κάνουμε και στο μέλλον. Ο ελληνικός λαός θα κρίνει και θα αποφασίσει αν η ΝΔ θα κάνει αυτοδύναμη κυβέρνηση. Δεν μπορώ να απαντήσω σε μετεκλογικά σενάρια γιατί ακόμη θέλω να εξηγήσω στον ελληνικό λαό το διακύβευμα των εκλογών και να ζητήσω να πάρω μια δεύτερη εντολή προόδου κι όχι δεύτερη φορά στη συμφορά. Αυτό θα είναι το πραγματικό ζητούμενο των επόμενων εκλογών».

Από εκεί και πέρα, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και σε σενάριο ακυβερνησίας σε περίπτωση που η ΝΔ δεν καταφέρει να πάρει αυτοδυναμία. «Εμείς έχουμε μια πρόταση διακυβέρνησης πολύ συγκεκριμένη. Ποια είναι η εναλλακτική; Εμάς ο κόσμος μας ξέρει με τα θετικά και τα αρνητικά μας. Κανένας, όμως, άλλος δεν έχει συγκροτήσει μια πρόταση διακυβέρνησης της χώρας. Δεν το λέω αυτάρεσκα αλλά «αν όχι εμείς, ποιοί;».

«Το δίλημμα Μητσοτάκης – Τσίπρας ο κόσμος το καταλαβαίνει. Είχα την τιμή να ηγούμαι μιας κυβέρνησης, το ίδιο και ο κ. Τσίπρας. Τα εκλογικά διλήμματα αποκρυσταλλώνονται με απόλυτη σαφήνεια», κατέληξε.

Δείτε όλες τις απαντήσεις του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στη συνέντευξη Τύπου της 86ης ΔΕΘ.