Για πρώτη φορά επί ελληνικού εδάφους και συγκεκριμένα στην 86η ΔΕΘ, η Opel, θα παρουσιάσει το μοναδικό Opel Rocks-e. Πρόκειται για ένα μικρό, διθέσιο όχημα μηδενικών ρύπων, με ιδιαίτερο στυλ και μικρό ενεργειακό αποτύπωμα. Έχει μήκος 2,41μ. και πλάτος 1,39μ (χωρίς τους εξωτερικούς καθρέπτες), ενώ ζυγίζει μόλις 471 κιλά.

Το Opel Rocks-e αποτελεί το πρώτο βήμα για την είσοδο στον κόσμο της ηλεκτροκίνησης, αφού μπορεί να οδηγηθεί από την ηλικία των 16 ετών με δίπλωμα μοτοποδηλάτου. Με αυτονομία έως 75 χιλιομέτρων (WLTP1) και μέγιστη ταχύτητα έως 45 χλμ/ώρα το Rocks-e είναι ιδανικό για καθημερινές αστικές μετακινήσεις, ενώ χάρη στον κύκλο στροφής των μόλις 7,2μ μπορεί να διαχειρίζεται με άνεση τις κλειστές στροφές και να χωράει σε μικρούς χώρους στάθμευσης.

Ο ηλεκτροκινητήρας του αποδίδει ισχύ 6 kW/8 hp. Η μπαταρία των 5,5 kWh επαναφορτίζεται πλήρως σε περίπου 4 ώρες μέσω μιας συμβατικής οικιακής πρίζας AC.

Η πόρτα του συνοδηγού ανοίγει προς τα εμπρός όπως συνήθως, ενώ η πόρτα του οδηγού ανοίγει προς τα πίσω, προς την αντίθετη δηλαδή κατεύθυνση.

Στο εσωτερικό, τα δύο καθίσματα είναι έκκεντρα τοποθετημένα, ώστε ο συνοδηγός να έχει αρκετό χώρο στην περιοχή των ποδιών και ο οδηγός να μπορεί να μετακινεί το κάθισμα του εμπρός – πίσω. Παρά τις συμπαγείς διαστάσεις του, το Rocks-e προσφέρει χώρο αποσκευών 63 λίτρων στην περιοχή των ποδιών του συνοδηγού.

Το Opel Rocks-e αναμένεται να είναι διαθέσιμο στη χώρα μας το δεύτερο εξάμηνο του 2023.