Τη διαβεβαίωση του ότι θα δρομολογηθούν άμεσα διαδικασίες ώστε να βρεθεί λύση στο πρόβλημα ιχνηλασιμότητας των αλιευτικών προϊόντων, έδωσε ο υπουργός Αγροτικής και Τροφίμων Γιώργος Γεωργαντάς, στη συνάντηση που είχε με το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ένωσης Πλοιοκτητών Μέσης Αλιείας.

Η συνάντηση διεξήχθη σε θετικό κλίμα, παρουσία του υφυπουργού Σίμου Κεδίκογλου και της γγ Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Χριστιάνας Καλογήρου, ενώ από την ΠΕΠΜΑ συμμετείχαν ο πρόεδρος Ιωάννης Μπουντούκος, ο αντιπρόεδρος Δημήτρης Παγώνης, ο γγ Απόστολος Καρελάς και η γραμματέας Κλειώ Ψαρρού.

Στον υπουργό τέθηκαν αρκετά ζητήματα, όπως τα ειδικά μέτρα για την άμβλυνση των συνεπειών της εξωγενούς ενεργειακής κρίσης και της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, στις αλιευτικές δραστηριότητες. Συζητήθηκαν επίσης, ο μετριασμός των επιπτώσεων της διατάραξης της αγοράς, καθώς και το πρόβλημα που εντοπίζεται στην ιχνηλασιμότητα των αλιευτικών προϊόντων. Ο Γ. Γεωργαντάς διαβεβαίωσε τους παρευρισκόμενους ότι ήδη έχουν δρομολογηθεί οι απαιτούμενες διαδικασίες ώστε να ικανοποιηθεί το αίτημα του κλάδου για τη στήριξή του, λαμβάνοντας υπόψη το αποτέλεσμα της πρόσφατης τροποποίησης του κανονισμού της ΕΕ για το υφιστάμενο Ταμείο Θάλασσας και Αλιείας (ΕΤΘΑ).