Χαρτί Ανακύκλωση Δέμα
Χαρτί Ανακύκλωση Δέμα
Πηγή Εικόνας: Ben Kerckx / Pixabay

Οκτώ τόνοι ανακυκλώσιμων υλικών συγκεντρώθηκαν τον Ιούλιο στα νησιά της Αττικής, στο πλαίσιο του προγράμματος ανταποδοτικής ανακύκλωσης «The Green City» της Περιφέρειας και του ΕΔΣΝΑ.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα, που βρίσκεται σε εξέλιξη κατά το τελευταίο έτος και στους 66 δήμους της Αττικής, δίνει τη δυνατότητα στους πολίτες να ανακυκλώνουν τα διαχωρισμένα υλικά πολλών κατηγοριών (χαρτί/χαρτόνι, πλαστικά, μεταλλικά αντικείμενα, αλουμίνιο, γυαλί, ηλεκτρονικός/ηλεκτρικός εξοπλισμός, βρώσιμα έλαια και λίπη, καθώς και ρούχα/υφάσματα) και να επιβραβεύονται.

Ανάλογα με τον τύπο και το βάρος κάθε υλικού που προσκομίζουν στα κινητά πράσινα σημεία, κερδίζουν πόντους «The Green City». Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα www.thegreencity.gr και να εγγραφούν στο Πρόγραμμα Επιβράβευσης της Ανακύκλωσης. Με την εγγραφή βλέπουν τις περιοχές στις οποίες γίνεται η συλλογή και επιλέγουν αυτή που εξυπηρετεί. Αφού παραδοθούν τα προϊόντα προς ανακύκλωση και ζυγιστούν, πιστώνονται στην κάρτα του πολίτη οι πόντοι που αναλογούν, τους οποίους μπορεί να εξαργυρώσει στο συνεχώς αυξανόμενο δίκτυο συνεργατών του προγράμματος. Η διαδικασία της εγγραφής γίνεται στην κινητή μονάδα, μέσα από την ιστοσελίδα www.thegreencity.gr ή το mobileapp THE GREEN CITY.