Το «εισιτήριο» για την εκπροσώπηση της Ελλάδας στα «Ευρωπαϊκά Βραβεία Προώθησης της Επιχειρηματικότητας 2022», που θα πραγματοποιηθούν τον Νοέμβριο 2022 στην Τσεχία, πέτυχε σε εθνικό επίπεδο ο Σύνδεσμος Επιχειρηματιών Γυναικών Ελλάδας, σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Χαλκιδικής, όπως αναφέρεται σε σημερινή ανακοίνωση του ΣΕΓΕ.

Ειδικότερα, ο ΣΕΓΕ σε συνεργασία με το επιμελητήριο Χαλκιδικής κατέκτησε το βραβείο του εθνικού νικητή στις κατηγορίες «υποστήριξη της βιώσιμης μετάβασης» και «προώθηση της επιχειρηματικότητας», με «οχήματα» την ενεργειακή κοινότητα γυναικών WEnCoop και τη startup Universe, της οποίας ο Σύνδεσμος αποτελεί στρατηγικό συνεργάτη και βασικό υποστηρικτή της.

Στόχος του ευρωπαϊκού διαγωνισμού, όπως υπενθυμίζεται στην ανακοίνωση του ΣΕΓΕ, είναι η αναγνώριση δημόσιων και ιδιωτικών φορέων, που αναδεικνύουν την επιχειρηματικότητα και τις μικρές επιχειρήσεις σε εθνικό, περιφερειακό και τοπικό επίπεδο, επιβραβεύοντας και προωθώντας τις καλύτερες πρωτοβουλίες και συνεργασίες και δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στη βιώσιμη ανάπτυξη.

«Το εθνικό βραβείο ενίσχυσης της πράσινης οικονομίας και ευαισθητοποίησης της κοινωνίας, για τη δράση της WEnCoop, αποτελεί μεγάλο φόρο τιμής για εμάς», υπογραμμίζει η πρόεδρος του ΣΕΓΕ Λίνα Τσαλταμπάση, επικεφαλής της πρώτης γυναικείας ενεργειακής κοινότητας στην Ελλάδα και στην Ευρώπη.

Προσθέτει δε, ότι η πράσινη διάκριση που επετεύχθη σε εθνικό επίπεδο «είναι χειροπιαστό αποτέλεσμα της συνεργασίας μου ως τεχνική σύμβουλος του επιμελητηρίου Χαλκιδικής, που κοιτά όλες τις καινοτόμες δράσεις με πρίσμα σεβασμού και προστασίας» και στο πλαίσιο αυτό ευχαριστεί τον πρόεδρό του Γιάννη Κουφίδη.

Υπενθυμίζεται ότι η «WEnCoop» είναι μια πρωτοβουλία του Συνδέσμου Επιχειρηματιών Γυναικών Ελλάδος (ΣΕΓΕ), με σκοπό τα μέλη της να δραστηριοποιηθούν και στον τομέα της ενέργειας, αξιοποιώντας τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ) και με στόχο τη μείωση του ενεργειακού κόστους στις επιχειρήσεις τους, αλλά και την αύξηση του οικογενειακού εισοδήματος.

Η σύλληψη της ιδέας για τη συγκρότηση της WΕnCoop έγινε τον Δεκέμβριο του 2021 και μέσω της λειτουργίας της προωθείται η καινοτομία στον ενεργειακό τομέα, η αντιμετώπιση της ενεργειακής ένδειας, η προαγωγή της ενεργειακής αειφορίας, η παραγωγή, αποθήκευση, ιδιοκατανάλωση, η διανομή και η προμήθεια ενέργειας, καθώς και η βελτίωση της ενεργειακής αποδοτικότητας στην τελική χρήση, σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο. Σήμερα στην WΕnCoop συμμετέχουν 66 γυναίκες επιχειρηματίες από κάθε γωνιά της χώρας, διαφορετικής αφετηρίας και κουλτούρας.