Πηγή Εικόνας: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Μέχρι το τέλος του 2023 εκτιμάται ότι θα είναι λειτουργικό το νέο σύστημα τηλε-ελέγχου και τηλε-εποπτείας «SCADA» της Εταιρείας Ύδρευσης και Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης (ΕΥΑΘ ΑΕ), το οποίο εκτιμάται ότι θα δώσει τη δυνατότητα για άμεση επισκευή τυχόν βλαβών στο δίκτυο αποχέτευσης της εταιρείας και θα βελτιστοποιήσει την προληπτική συντήρησή του, προς όφελος και του περιβάλλοντος. Παράλληλα, το νέο σύστημα εκτιμάται ότι θα επιτρέψει στην ΕΥΑΘ να επεκτείνει τη ζώνη ευθύνης της και σε νέες περιοχές, καθώς η εταιρεία θα μπορεί πλέον να διαχειριστεί μεγαλύτερο αριθμό αντλιοστασίων αποχέτευσης.

Η σύμβαση για την προμήθεια, εγκατάσταση και ενεργοποίηση της παραγωγικής λειτουργίας της νέας τεχνολογίας αιχμής υπεγράφη με τον ανάδοχο στα κεντρικά γραφεία της ΕΥΑΘ. Το έργο έχει αρχικό προϋπολογισμό 1,4 εκατ. ευρώ (πλέον ΦΠΑ) και δεκαοκτάμηνη διάρκεια από την υπογραφή της σύμβασης. Ανάδοχος είναι η ΑΚΤΩΡ ΑΤΕ, την οποία κατά την υπογραφή της σύμβασης εκπροσώπησε ο διευθυντής του έργου, Παναγιώτης Διαμαντόπουλος, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της ΕΥΑΘ.

«Οι νέες ψηφιακές και περιβαλλοντικά φιλικές τεχνολογίες, μαζί με το άρτια καταρτισμένο ανθρώπινο δυναμικό μας, με άλλα λόγια ο συνδυασμός του ψηφιακού με τον πραγματικό κόσμο, είναι ο τρόπος να καταστήσουμε τις υποδομές και τις πόλεις μας βιώσιμες και ανθεκτικές. Αυτήν ακριβώς τη φιλοσοφία εξυπηρετεί και η εγκατάσταση του νέου SCADA, που επιχειρησιακά θα μας λύσει τα χέρια για άμεσες, αποτελεσματικές επεμβάσεις προς όφελος του περιβάλλοντος και της ποιότητας ζωής των συμπολιτών μας», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΥΑΘ Άνθιμος Αμανατίδης.