Η συναυλία των Iron Maiden ήταν πιθανότατα το event του 2022 στο συναυλιακό χώρο. Η παρέα του Bruce Dickinson χόρεψε σε μέταλ ρυθμούς όλη τη χώρα το Σάββατο 16 Ιουλίου.

Αυτό ήταν ίσως λογικό και αναμενόμενο. Αυτό που δεν ήταν αναμενόμενο ήταν να αποκαλυφθεί το ότι classic/hard rock και metal είναι πολύ ψηλά στις προτιμήσεις των κυβερνητικών στελεχών!!!!

Και αυτό παρά τα γνωστά κλισέ άλλων εποχών που θα υποδείκνυαν το αντίθετο, όπως: α) οι δεξιοί είναι φλούφληδες και ακούνε χορευτικά β) το μέταλ είναι για αλήτες και περιθωριακούς γ) όσοι ακούν μέταλ είναι αντικαθεστωτικοί κλπ κλπ

Instagram Yannis Xifaras

 

Η μέταλ φράξια της κυβέρνησης

Στη συναυλία στο ΟΑΚΑ λοιπόν είχαμε τα αποκαλυπτήρια μιας ισχυρής κυβερνητικής φράξιας «ροκάδων και «μεταλλάδων»!

Παρόν με πάθος, κέφι και μεταλλικές κραυγές έδωσαν ένας υφυπουργός και τρεις γενικοί γραμματείς της κυβέρνησης.

Ο Υφυπουργός ήταν ο Χρήστος Τριαντόπουλος (της κλαδικής των ΓΓ και αυτός αλλά αναβαθμίστηκε σε Υφυπουργό παρά τον Πρωθυπουργό και τρέχει τα θέματα της αποκατάστασης περιοχών που έχουν πληγεί από καταστροφές).

Οι γενικοί γραμματείς ίσως να σας εκπλήξουν:

  • πρώτος ο Δημήτρης Σκάλκος, ο έχων το γενικό πρόσταγμα στο ΕΣΠΑ και στις Δημόσιες Επενδύσεις (του οφείλουμε μεγάλο μέρος της προσπάθειας για απορρόφηση των πόρων…) στο Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων – όχι στα πρώτα νιάτα του πλέον  (αν και ό ίδιος το αμφισνητεί στην πράξη…) αλλά για όσους τον ξέρουν χρόνια είναι γνωστός ροκάς – μέταλλο δεν τον λες, αλλά έχει κάνει σε πολλές «σκληρές» συναυλίες…
  • δεύτερος, ο Λεωνίδας Χριστόπουλος, Γενικός Γραμματέας Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Απλούστευσης Διαδικασιών στο Υπυργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, και άνθρωπος – κλειδί του «θαύματος Πιερρακάκη» και της κυβερνητικής πολιτικής για τον ψηφιακό μετασχηματισμό του Ελληνικού Κράτους – κοντά στα 45 πλέον αλλά ροκάρει ακόμη… Αν και δεν φαίνεται στις φωτό αυτές, ήταν εκεί….
  • τρίτος και «φαρμακερός» (ως πιο πορωμένος στο headbanging, μας είπαν) o βενιαμίν (στα πρώτα – άντα…) της παρέας, ο Γενικός Γραμματέας Μεταφορών Γιάννης Ξιφαράς (με ρόλο – κλειδί στην επιτυχία της ΔΚΜ στο ΤΕΕ), που κρατά την ηρεμία σε έναν δύσκολο κλάδο με πολλές ΔΕΚΟ, ο οποίος και ο νεότερος είναι και μάλλον ο πιο εναλλακτικός στον προσωπικό του χρόνο – αν και τα κουστούμια των τελευταίων ετών κρύβουν καλά τις ροκ επιλογές….
Γιάννης Ξιφαράς, Χρήστος Τριαντόπουλος, Δημήτρης Σκάλκος – συναυλία Iron Maiden, OAKA, 16/07/2022

Κοινό χαρακτηριστικό της «μέταλ φράξιας» της κυβέρνησης (που από όσα γνωρίζουμε δεν έχουν κανένα πολιτικό κολλητιλίκι από το παρελθόν) είναι ότι όλοι τους φαίνεται στον προσωπικό τους κύκλο να έχουν πολύ μεγάλη απήχηση σε ανθρώπους όλων των χώρων και «πέρασμα» ανεξαρτήτως πολιτικής άποψης – ενώ έχουν και εναλλακτικές (για κυβερνητικούς) παρέες. Φυσιολογικοί άνθρωποι, δηλαδή….

Ή αν θέλετε, επιβεβαίωση ενός άλλου, μη δημοφιλούς σε πολλούς αλλά μάλλον αληθινού, κλισέ: τα «μέταλλα» είναι τα καλύτερα παιδιά….

Τα κλισέ και οι άλλες συναυλίες

Αξίζει να σημειώσουμε ότι την ώρα της συναυλίας των Iron Maiden που τίμησαν τα κυβερνητικά στελέχη, υπήρχαν και άλλα συναυλιακά events που θα μπορούσαν να είναι πιο κοντά στη γαλάζια εικόνα, όπως το Eject Festival στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού με ηλεκτρονική μουσική ή συναυλία του Μανώλη Αγγελάκα. Αλλά στην τελευταία μάλλον στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ θα βλέπαμε πιο εύκολα, καλλιεργώντας ένα άλλο κλισέ: το ελληνικό ροκ είναι εναλλκατικό και αριστερό ενώ το αγγλικό και αμερικάνικο είναι mainstream και εμπορικό….

Και ένας ακόμη (;) πολιτικός (;) μαζί τους….

και ένα ΥΓ με σημασία: για να είμαστε σωστοί στο ρεπορτάζ η φωτό υφυπουργού και δύο ΓΓ παραπάνω, περιλαμβάνει έναν ακόμη άνθρωπο που κρατά και το κινητό με την κάμερα: είναι ο Φώτης Περλικός, πνευμονολόγος – εντατικολόγος, χρόνια στον Ευαγγελισμό, τώρα πλέον αναπληρωτής διευθυντής στη ΜΕΘ του Ερρίκος Ντυνάν.

Γνωστός επίσης ροκάς και αυτός, αδελφικός φίλος με τον Δημήτρη Σκάλκο και με ιδιαίτερη πολιτική εμπειρία: είναι ο μοναδικός από τους πολιτικούς στη συναυλία που έχει διατελέσει αρχηγός κόμματος!!!! Και μάλιστα ιδρυτικός!

Ναι, πράγματι: της Φιλελεύθερης Συμμαχίας (αν δεν την ξέρετε, google it) που έχει «δώσει» πολλά στελέχη σε άλλα κόμματα και πλέον στην κυβέρνηση της ΝΔ!

Γιάννης Ξιφαράς, Χρήστος Τραντόπουλος, Δημήτρης Σκάλκος, Φώτης Περλικός – συναυλία Iron Maiden, OAKA, 16/08/2022

ΥΓ2: Η LegacyOfTheBeastWorldTour 2022 των Iron Maiden που έκανε στάση στο ΟΑΚΑ της Αθήνας έχει ήδη περάσει στο πάνθεον των εντυπωσιακών συναυλιών στη χώρα μας, με ένα αξέχαστο σόου που παρακολούθησαν σχεδόν 50.000 θεατές….

ΥΓ3: Αυτούς είδαμε από κυβερνητικούς, αν ήταν και κανείς άλλος και θίχτηκε που δεν τον αναφέραμε εδώ είμαστε να διορθώσουμε…. Και μη νομίζετε ότι και από το συνάφι μας, το δημοσιογραφικό, δεν ήταν πολλοί και καλοί εκεί… Απλά εμείς λέμε τα νέα, δεν είμαστε το περιεχόμενο τους…

ΥΓ 4: Δείτε και αυτό το άρθρο για το ίδιο θέμα (περίπου) με μια άλλη οπτική:

Κυβερνητικά «μέταλλα» με ευαισθησίες στο ΟΑΚΑ – πρόσβαση για ΑμΕΑ σε συναυλίες