Πηγή Εικόνας: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η UBILITE, Inc. ανακοίνωσε χθες ότι ο Γιώργος Κουτσογιαννόπουλος, αντιπρόεδρος μηχανολογίας της Ansys και πρώην διευθύνων σύμβουλος της Helic, έγινε μέλος της συμβουλευτικής επιτροπής της εταιρείας ως μη εκτελεστικός σύμβουλος στρατηγικής, ώστε να ασχοληθεί με τον οδηγό ανάπτυξης προϊόντων και να συνδράμει στην επέκταση της εταιρείας στην Ευρώπη, μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ. Μετρώντας τουλάχιστον 25 χρόνια εμπειρίας στους κλάδους των ημιαγωγών, των λογισμικού και των συστημάτων, ο κ. Κουτσογιαννόπουλος ήταν διευθύνων σύμβουλος και συνιδρυτής της Helic, της κορυφαίας εταιρείας παροχής λύσεων ηλεκτρομαγνητικών παρεμβολών για συστήματα σε τσιπ (SoC), η οποία εξαγοράστηκε από την Ansys τον Ιανουάριο του 2019.

«Επεκτείνουμε την ομάδα μας και ανοίγουμε ένα νέο γραφείο στην Ελλάδα, με σκοπό να προσελκύσουμε εξαιρετικούς μηχανικούς από τη μεγάλη δεξαμενή ταλέντων της Ευρώπης ως προς τα προηγμένα συστήματα επικοινωνίας και να εξυπηρετήσουμε καλύτερα τους πελάτες μας», δήλωσε ο Ισμαήλ Λάκκης, διευθύνων σύμβουλος και ιδρυτής της UBILITE, Inc. «Η ευρεία τεχνογνωσία του Γιώργου στον κλάδο των ημιαγωγών και οι γνώσεις του στο οικοσύστημα των ελληνικών και των ευρωπαϊκών εταιρειών τεχνολογίας θα μας βοηθήσουν να δημιουργήσουμε την ομάδα μας και να αποκτήσουμε μια ηγετική θέση παγκοσμίως στο Wi-Fi υπερχαμηλής ισχύος».

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, ο κ. Κουτσογιαννόπουλος εισήλθε στην Ansys, Inc. τον Φεβρουάριο του 2019 ως αντιπρόεδρος μηχανολογίας και επικεφαλής των προσπαθειών έρευνας, ανάπτυξης και επιτόπιας υποστήριξης της εταιρείας σε πρωτοποριακές τεχνολογίες προσομοίωσης για προηγμένες ροές εργασιών σχεδίασης τσιπ. Προτού προσληφθεί από την Ansys, ο κ. Κουτσογιαννόπουλος συνίδρυσε τη Helic, μια εταιρεία αυτοματισμού ηλεκτρονικού σχεδίου, που υπό την ηγεσία του συγκέντρωσε πολλές χρηματοδοτήσεις από θεσμικούς επενδυτές και εταιρείες επιχειρηματικών κεφαλαίων, και αύξησε το πελατολόγιό της προσελκύοντας τους μεγαλύτερους πελάτες στον κλάδο των ημιαγωγών. Ο κ. Κουτσογιαννόπουλος είναι ενεργό μέλος διεθνών τεχνικών επιτροπών και επιχειρηματικών ενώσεων. Διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο στην προώθηση καινοτόμων ελληνικών εταιρειών της Silicon Valley και όχι μόνο, μέσω πρωτοβουλιών τις οποίες έχει συνεπινοήσει, όπως η Ένωση Ελληνικής Βιομηχανίας Ημιαγωγών. Είναι διδάκτωρ ηλεκτρολόγος μηχανικός και μηχανικός υπολογιστών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και έχει παρακολουθήσει μαθήματα για διευθυντικά στελέχη στη διοίκηση και το μάρκετινγκ στο Harvard και το London Business School. «Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που είμαι μέλος της συμβουλευτικής επιτροπής της UBILITE και συμβάλλω στην ταχεία ανάπτυξη της εταιρείας στην Ευρώπη» αναφέρει.

Η εταιρεία

Η UBILITE ιδρύθηκε το 2014 και είναι μια εταιρεία ημιαγωγών χωρίς γραμμή παραγωγής, που αναπτύσσει ολοκληρωμένα κυκλώματα Wi-Fi εξαιρετικά χαμηλής τάσης για εφαρμογές στον τομέα του Ίντερνετ των Πραγμάτων.

Το νέο της γραφείο έρευνας και ανάπτυξης είναι 315 τετραγωνικά μέτρα και βρίσκεται στην Πλατεία Συντάγματος, στην καρδιά της εμπορικής δραστηριότητας του κέντρου της Αθήνας. Η χώρα διαθέτει μεγάλο πλούτο πολυδιάστατου ταλέντου από υψηλού επιπέδου αναγνωρισμένα πανεπιστήμια, καθώς και υψηλών προσόντων έμπειρους μηχανικούς από εταιρείες του Fortune 500.

«Η UBILITE θα επεκτείνει το προσωπικό και τις δυνατότητές της τόσο στον σχεδιασμό υλικού όσο και λογισμικού. Επιπλέον, η εταιρεία θα προσλάβει προγραμματιστές εφαρμογών και προσωπικό στον τομέα του μάρκετινγκ και της υποστήριξης πωλήσεων, για να εφαρμόσει το εταιρικό πλάνο για τα προϊόντα και να ανταπεξέλθει στο έντονο ενδιαφέρον που λαμβάνουμε από ποικιλία πελατών», είπε ο Ismail Lakkis.