Πηγή Εικόνας: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Το κορυφαίο βραβείο του διεθνούς διαγωνισμού Hotel Design Award κατέκτησε το Casa Cook Samos, κατά τη διάρκεια της απονομής που πραγματοποιήθηκε χθες στο Μιλάνο. Το νέο ξενοδοχείο της αλυσίδας ξενοδοχείων Casa Cook, που ανήκει στην Fosun Tourism, βρίσκεται πολύ κοντά στο ιστορικό χωριό Πυθαγόρειο και διαθέτει 128 δωμάτια, αποκλειστικά για ενήλικες.

Σύμφωνα με την κριτική επιτροπή, όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση, επιβραβεύθηκε η σχεδιαστική γραμμή του ξενοδοχείου, που προτάθηκε και υλοποιήθηκε από την αρχιτεκτονική εταιρεία Block 722, χρησιμοποιώντας κυρίως τοπικά υλικά κατασκευής και επίπλωσης. Η κτιριακή δομή του Casa Cook παραπέμπει στην ελληνική λέξη «παρέα» και ενσωματώνει το concept ενός ελληνικού χωριού σε έναν σύγχρονο χώρο. Αρχιτεκτονική έμπνευση για τον σχεδιασμό του ξενοδοχείου είναι οι παραδοσιακές «Καμάρες» της Σάμου, που χτίστηκαν με ντόπια υλικά της εποχής.

Σύμφωνα με τον Alessandro Dassi, αντιπρόεδρο της Fosun Tourism, «η ενσωμάτωση τοπικών πολιτιστικών στοιχείων στο σύγχρονο στυλ σχεδιασμού του ξενοδοχείου μας είναι βασικό στοιχείο της φιλοσοφίας του brand και το Casa Cook Samos το έχει πάει στο επόμενο επίπεδο. Αυτό το βραβείο είναι το αποτέλεσμα μιας τεράστιας ομαδικής προσπάθειας που δεν θα ήταν δυνατή χωρίς την αφοσίωση και την υποστήριξη της ιδιοκτήτριας εταιρείας Velos Tourism. Ο επικεφαλής της Velos Tourism, της ιδιοκτήτριας εταιρείας, Ορέστης Βαλής, που παρέλαβε το βραβείο, είπε: «Όλα ξεκίνησαν με μια ιδέα για ένα νέο πολυτελές ξενοδοχείο στο νησί. Θέλαμε να κάνουμε κάτι σύγχρονο, παραμένοντας πιστοί στην κληρονομιά της τοπικής κοινωνίας. Χάρη στη δημιουργική συνεργασία με την Block 722 και την ομάδα της Casa Cook, όχι μόνο μπορέσαμε να πραγματοποιήσουμε το όραμά μας, αλλά και παραδώσαμε ένα παραθαλάσσιο θέρετρο πρώτης κατηγορίας σε μοναδικό περιβάλλον».