Μία μοναδική γευστική και ταξιδιωτική εμπειρία θα έχουν την ευκαιρία να βιώσουν οι φίλοι και οι φίλες του κρασιού από όλη την Ελλάδα, συμμετέχοντας στην εκδήλωση «Ανοιχτές Πόρτες» με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης.


Το Σάββατο 28 Μαΐου και την Κυριακή 29 Μαΐου, από τις 11:00 έως τις 19:00, οι οινόφιλοι θα έχουν τη δυνατότητα να περιηγηθούν στους Δρόμους του Κρασιού της Κρήτης και να συμμετάσχουν σε ποικίλες δραστηριότητες, οι οποίες περιλαμβάνουν ξεναγήσεις, γευστικές δοκιμές, διαγωνισμούς με πλούσια δώρα και άλλες εκπλήξεις. Η είσοδος στα οινοποιεία το διήμερο 28-29 Μαΐου θα είναι ελεύθερη.

Στο πλαίσιο αυτής της εκδήλωσης, το Wines of Crete διοργανώνει παράλληλα έναν διαδικτυακό διαγωνισμό φωτογραφίας μέσω Facebook και Instagram, με επίσημα hashtags #WinesofCrete #OpenDoors22. Για ακόμα μία χρονιά θα υπάρχει συνεργασία με εστιατόρια που έχουν δηλώσει συμμετοχή στη δράση Bring Your Own Wine, όπου ο επισκέπτης θα μπορεί να απολαύσει στο συνεργαζόμενο εστιατόριο το κρασί που αγόρασε από κάποιο από τα οινοποιεία, χωρίς επιπλέον χρέωση.

Όλες οι πληροφορίες για τις παράλληλες δράσεις στο www.winesofcrete.gr. Τα οινοποιεία που συμμετέχουν είναι: Στον νομό Ηρακλείου, Οινοποιείο Αμαργιωτάκη, Οινοποιείο Αγγελάκη, Οινοποιείο Αλεξάκη, Οινοποιείο Νίκος Γαβαλάς (θα συμμετέχει μόνο την Κυριακή 29 Μαΐου 2022) Οινοποιείο Silva – Δασκαλάκη, Οινοποιείο Διαμαντάκη, Οινοποιείο Διγενάκη, Οινοποιείο DAF Wines Δουλουφάκη Φερενίκη, Οινοποιείο Δουλουφάκη, Οινοποιείο της ΕΑΣΗ (θα συμμετέχει μόνο την Κυριακή 29 Μαΐου 2022), Οινοποιείο Silva – Δασκαλάκη, Οινοποιείο Ευφροσύνη, Οινοποιείο Ζαχαριουδάκη, ΙΔΑΙΑ Οινοποιητική, Οινοποιείο Λυραράκη, Κτήμα Μενεξές, Οινοποιείο Μεταξάρη (θα συμμετέχει μόνο την Κυριακή 29 Μαΐου 2022), Οινοποιείο ΜΙΝΩΣ – Μηλιαράκη, Οινοποιείο Μπουτάρη – Scalarea Estate, Κτήμα Πατεριανάκη, Οινοποιείο Πνευματικάκη, Οινοποιείο Τιτάκη, Οινοποιείο Χαραλαμπάκη. Στον νομό Χανίων, Οινοποιείο Αγίας Τριάδας, Οινοποιείο Καραβιτάκη, Οινοποιία Μανουσάκη από τις 12:00 έως τις 24:00, Οινοποιείο Ντουράκη. Στο, νομό Ρεθύμνου, Οινοποιείο Κλάδος, Οινοποιείο Κουρκουλού.

Η Εκδήλωση «Ανοιχτές Πόρτες» διοργανώνεται με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης και τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Τουρισμού και του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.