Με εμβληματικά έργα και προτεραιότητα την ασφάλεια των πολιτών, το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας αλλάζει όψη, επισήμανε ο περιφερειάρχης Γ. Πατούλης, κατά την συνυπογραφή της σύμβασης με τον δήμαρχο Πειραιά, Γ. Μώραλη, για έργα ευρείας κλίμακας στο οδικό δίκτυο του Πειραιά, με χρηματοδότηση της Περιφέρειας ύψους 4,3 εκ. ευρώ.

Το έργο προβλέπει την ανακατασκευή και συντήρηση των οδοστρωμάτων και πεζοδρομίων, με προσαρμογή της στάθμης των φρεατίων όπου απαιτείται. Θα δημοπρατηθεί και θα εκτελεστεί από τον δήμο Πειραιά σε τμήματα οδών των πέντε κοινοτήτων του..

Παρόντες στην υπογραφή της σύμβασης ήταν η αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Σ. Αντωνάκου και ο αντιδήμαρχος Αλ. Αργουδέλης ενώ ο κ. Πατούλης σε δηλώσεις του, συνεχάρει τον Γ. Μώραλη για την προσπάθεια αναμόρφωσης του Πειραιά, τονίζοντας “Σε αυτό το έργο συμβάλλουμε και εμείς, ως Περιφέρεια Αττικής, με τις καλύτερες δυνατές προϋποθέσεις και με όλες μας τις δυνάμεις. Η σημερινή προγραμματική σύμβαση προβλέπει την υλοποίηση έργων, προϋπολογισμού 4,3 εκ. ευρώ, με στόχο την ενίσχυση της οδικής ασφάλειας στην πόλη. Αν προσθέσουμε και τα έργα αναβάθμισης σε δρόμους αρμοδιότητας της Περιφέρειας που θα υλοποιηθούν με χρηματοδότηση της Περιφέρειας ύψους 2,3 εκ. ευρώ, συνολικά θα υλοποιηθούν κρίσιμα οδικά έργα προϋπολογισμού άνω των 6 εκ. ευρώ”.

Ο περιφερειάρχης εξέφρασε την ικανοποίησή του για “την καθημερινή βελτίωση του μεγαλύτερου λιμανιού της χώρας […] με εμβληματικά έργα όπως είναι το στάδιο του Καπαγέρωφ, τη διευθέτηση προβλημάτων που αφορούν στα όμβρια ύδατα, τις παρεμβάσεις στον ‘Αγιο Διονύσιο και στο Μικρολίμανο και πολλά άλλα έργα. Η υλοποίησή τους είναι αποτέλεσμα και καρπός της άριστης σχέσης και συνεργασίας που έχουμε πρώτος και δεύτερος βαθμός αυτοδιοίκησης, δηλαδή η Περιφέρεια Αττικής με το δήμο Πειραιά”.

Από την πλευρά του ο Γιάννης Μώραλης εξέφραζε την ικανοποίησή του για την υπογραφή της σύμβασης αυτού, του “τόσο σημαντικού για την πόλη” έργου, δεσμεύτηκε ότι θα γίνει το καλύτερο δυνατόν ώστε να όλοκληρωθει γρήγορα και επισήμανε: “Η Περιφέρεια Αττικής ξεκινά ακόμα μια εργολαβία ύψους 2,3 εκατ. ευρώ για δρόμους στον δήμο Πειραιά, οι οποίοι είναι ευθύνη της Περιφέρειας. Αθροίζουμε λοιπόν πάνω από 6,5 εκ. ευρώ σε ασφαλτοστρώσεις που είναι μια πολύ σημαντική ανάσα για εμάς. Ως δημοτική αρχή, εστιάζουμε στην καθημερινότητα, αποτελεί προτεραιότητα για εμάς, και αυτό το έργο θα μας βοηθήσει σημαντικά. Επιπλέον, η ανακατασκευή του Π. Καπαγέρωφ, τα αντιπλημμυρικά της Βαλαωρίτου, έργα που ολοκληρώνονται όπως το Μικρολίμανο, ο ‘Αγιος Διονύσιος κ.ά., είναι πολύ σημαντικές παρεμβάσεις του Α΄ και Β΄ Βαθμού αυτοδιοίκησης, που αλλάζουν την εικόνα του Πειραιά και δίνουν ένα διαφορετικό, αισιόδοξο μήνυμα για την πόλη μας”.