Πηγή Εικόνας: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τα ηλεκτρικά ποδήλατα και γενικότερα η ηλεκτροκίνηση θα μπουν στην καθημερινότητα των δημοτών της Νέας Ιωνίας. Ο δήμος προχωρά στην ανάπτυξη και ενίσχυση ενός κοινόχρηστου δικτύου ηλεκτρικών και περιβαλλοντικά φιλικών ποδηλάτων, το οποίο σε συνδυασμό με άλλες παρεμβάσεις, θα δημιουργήσει ένα λειτουργικό σύνολο παρεχόμενων υπηρεσιών και μέσων, το οποίο θα συνεισφέρει αποτελεσματικά στη βελτίωση των μετακινήσεων σε επίπεδο μικρο-κινητικότητας και ταυτόχρονα θα βελτιώσει και το περιβαλλοντικό αποτύπωμα στην πόλη.

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 380.000 ευρώ και αφορά την προμήθεια και εγκατάσταση ενός ολοκληρωμένου συστήματος μίσθωσης ηλεκτρικών ποδηλάτων, τα οποία θα τοποθετηθούν σε επιλεγμένα σημεία της πόλης, με αντίστοιχους σταθμούς στάθμευσης και αυτόματης φόρτισης. Το έργο είναι χρηματοδοτούμενο από το ΕΣΠΑ.

Παράλληλα, μέσω ειδικής εφαρμογής, οι κάτοικοι και οι επισκέπτες του δήμου θα μπορούν να μισθώνουν τα ποδήλατα, για όσο χρόνο επιθυμούν και θα τα επιστρέφουν στους σταθμούς στάθμευσης.

«Στην εποχή μας, όπου η προστασία του περιβάλλοντος και η βιώσιμη ζωή στην πόλη αποτελούν το μεγάλο στοίχημα, ο Δήμος Νέας Ιωνίας καινοτομεί και βρίσκεται στην πρωτοπορία των εξελίξεων», τόνισε μεταξύ άλλων η δήμαρχος Δέσποινα Θωμαΐδου και προσέθεσε: «Όλοι θέλουμε καλύτερες και βιώσιμες μετακινήσεις στην πόλη μας, λιγότερη κίνηση και ρύπους και την ανάπτυξη ενός δικτύου ποδηλατοδρόμων, που σηματοδοτεί μια νέα αντίληψη για τις υπηρεσίες μικρο-κινητικότητας. Θέλουμε μια σύγχρονη πόλη, φιλική για τον άνθρωπο και το περιβάλλον».