Μέχρι την Παρασκευή, 20 Μαΐου παρατάθηκε η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων για τη δράση των Υποδομών Εγγείων Βελτιώσεων (Δράση 4.3.1 του ΠΑΑ 2014-2020) όπως αναφέρεται στην τροποποιητική πρόσκληση την οποία υπογράφει ο γγ Ενωσιακών Πόρων & Υποδομών του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Δημήτρης Παπαγιαννίδης, αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ο προϋπολογισμός της δράσης ανέρχεται σε 40 εκατ. ευρώ, η οποία συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης και το ελληνικό Δημόσιο με ποσοστό 100%.

Δικαιούχοι για την υποβολή των σχετικών προτάσεων είναι η αρμόδια υπηρεσία της τοπικής αυτοδιοίκησης Α΄ ή Β΄ βαθμού, (δήμοι ή περιφέρειες), η οποία έχει την ευθύνη, σύμφωνα με την εθνική νομοθεσία, για τον σχεδιασμό και την κατάρτιση του προγράμματος των σχετικών έργων.

Με τις πιστώσεις της πρόσκλησης θα χρηματοδοτηθούν έργα με προϋπολογισμό έως 2,2 εκατ. ευρώ τα οποία αφορούν σε βελτίωση ή αύξηση των αρδευόμενων εκτάσεων, ταμίευση χειμερινών απορροών (λιμνοδεξαμενές), βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης των αρδευτικών υποδομών, χρήση ανακυκλωμένου νερού στις αρδεύσεις και τεχνητό εμπλουτισμό υπόγειων υδάτων σε ανακαίνιση δικτύου από γεωτρήσεις.