Θετικές κρίνουν τις παρεμβάσεις της ελληνικής κυβέρνησης για τη μείωση των λογαριασμών του ηλεκτρικού ρεύματος σε επιχειρήσεις και νοικοκυριά οι βορειοελλαδίτες Βιοτέχνες, υπογραμμίζοντας ότι τα μέτρα που ανακοινώθηκαν και εξειδικεύτηκαν, θα συνεισφέρουν στην ανακούφιση.

«Με τις νέες παρεμβάσεις της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση των λογαριασμών ρεύματος, επέρχεται μια σημαντική και απαραίτητη διόρθωση στο κόστος της ηλεκτρικής ενέργειας για νοικοκυριά και επιχειρήσεις», επισημαίνει ο πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΒΕΘ), Αναστάσιος Καπνοπώλης, υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι «δύσκολα τιθασεύονται» οι αρνητικές συνέπειες που έχουν δημιουργηθεί για επιχειρηματίες και νοικοκυριά, λόγω των ανατιμήσεων.

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Καπνοπώλης σημειώνει ότι θα πρέπει να σημειωθούν μειώσεις σε σειρά προϊόντων , για τα οποία καταγράφηκαν σημαντικές ανατιμήσεις το τελευταίο διάστημα, ενώ υπογραμμίζει και την ανάγκη σταδιακής «απεξάρτησης» της χώρας μας από ενεργειακές πηγές που διαμορφώνουν το κόστος της ηλεκτροπαραγωγής στα ύψη. «Θα πρέπει να υπάρξει αλλαγή πολιτικής απέναντι στις ΑΠΕ και στροφή σε άλλες μορφές ενέργειας εκμεταλλευόμενοι τα πλεονεκτήματα της χώρας μας», τονίζει.