Πηγή Εικόνας: pixabay

Σε έρευνα με σκοπό να διερευνηθεί οικονομικά, διοικητικά και κοινωνικά η εισαγωγή νέων τεχνολογιών πληροφόρησης των οδηγών στο οδικό δίκτυο της χώρας καλεί τους πολίτες να συμμετέχουν η Μονάδα Βιώσιμης Κινητικότητας του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου

Σύμφωνα με το ΕΜΠ: Παρ’ όλο που οι αυτοκινητόδρομοι κατασκευάζονται με τις πιο σύγχρονες προδιαγραφές οδικής ασφάλειας, ένα μικρό ποσοστό των ατυχημάτων στην Ευρώπη συμβαίνει σε αυτούς.

Το ερευνητικό έργο RAM (Road Alert Messaging system) αντιμετωπίζει ολιστικά τη στοχευμένη ενημέρωση του συνόλου των χρηστών των οδών, κυρίως σε αυτοκινητοδρόμους, μέσω μετάδοσης έγκαιρων και έγκυρων μηνυμάτων απευθείας από τον διαχειριστή της οδού μόνο προς τους χρήστες που αυτή η πληροφορία αφορά.

Η επιλογή των μηνυμάτων γίνεται απευθείας από τον διαχειριστή της οδού, ο οποίος επιλέγει τι θα περιλαμβάνει το μήνυμα, πότε θα αποσταλεί /αποστέλλεται στους χρήστες, πόσο θα διαρκεί η συνεχής αποστολή του, και ποιους θα αφορά.

Η ανάπτυξη του παραπάνω συστήματος πρέπει να εδράζεται στην εμπειρία των διαχειριστών των οδών, αλλά και στις ανάγκες των χρηστών των οδών, είτε είναι οδηγοί είτε επιβάτες.

Στο πλαίσιο αυτό, το ΕΜΠ επιζητά τη συνεργασία των πολιτών, προκειμένου να δημιουργηθεί κάτι αξιόπιστο και χρήσιμο, συμβάλλοντας όλοι μαζί στο να βελτιωθεί η οδική ασφάλεια στους αυτοκινητοδρόμους της χώρας μας.

Συμπληρώσετε/απαντήσετε το παρακάτω ερωτηματολόγιο. Η ανάπτυξη του RAM χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα ΕΡΕΥΝΩ-ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ-ΚΑΙΝΟΤΟΜΩ της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας.

 

Ο σύνδεσμος για το ερωτηματολόγιο:

 https://forms.gle/5Dgdy9DGE2FwpKtY8