«Με έργα υποδομών και με την εξασφάλιση σύγχρονων μηχανήματων ενισχύουμε το σύστημα υγείας και συμβάλλουμε στην καλύτερη θωράκιση της υγείας των πολιτών», επισήμανε ο περιφερειάρχης Γ. Πατούλης, κατά την συνυπογραφή της σύμβασης από τον ίδιο και τον διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών «Λαϊκό» Θεοφάνη Ροΐδη.

Στην υπογραφή της σύμβασης για έργα εκσυγχρονισμού και υποδομών του νοσοκομείου παρέστησαν ο καθ. Νεφρολογίας και πρόεδρος του Ωνάσειου Ιωάννης Μπολέτης, ο αντιπεριφερειάρχης Υγείας Γιάννης Κεχρής, η αναπληρώτρια διοικήτρια του νοσοκομείου Αδαμαντία Εγγλεζοπούλου και της προϊσταμένης Υποδιεύθυνσης Τεχνικού Ελένη Παπαγεωργίου.

Τα έργα, αφορούν στην κατασκευή μεταλλικής «γέφυρας» που θα ενώνει τις πτέρυγες του κεντρικού συγκροτήματος με το κτιρίο «Β», στην προσθήκη ανελκυστήρων, στην ανακατασκευή του Α’ Ορόφου, κά.

Κατά τη συνάντηση ο περιφερειάρχης συζήτησε με τα στελέχη του νοσοκομείου και τον καθηγητή Μπολέτη για την περαιτέρω συμβολή της περιφέρειας μέσω του νέου Επιχειρησιακού Προγράμματος της Αττικής 2021-2027 προκειμένου να εξασφαλιστεί ένας σύγχρονος μαγνητικός τομογράφος. Διαβεβαίωσε για τη βούληση της περιφέρειας να στηρίξει τα νοσοκομεία με στόχο την καλύτερη θωράκιση των πολιτών και με αφορμή την παρουσία του στο Λαϊκό από όπου ξεκίνησε την καριέρα του ως γιατρός, ανέφερε ότι στο πλαίσιο του στρατηγικού σχεδιασμού της περιφέρειας περιλαμβάνεται η κάλυψη των αναγκών και των ελλείψεων των νοσοκομείων της Αττικής. «Όχι μόνο χρηματοδοτούμε έργα αναβάθμισης των νοσοκομείων, αλλά συμβάλλουμε μέσω του ΕΣΠΑ και στην προσπάθεια βελτίωσης του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού που θα αξιοποιηθεί για την κάλυψη αναγκών που υπάρχουν» είπε ο κ. Πατούλης.