“Παρά πολλοί Έλληνες εγκατέλειψαν στην Πρωτεύουσα, αλλά η Ακρόπολη είναι γεμάτη εξαιτίας των πολλών τουριστών” αναφέρει σε δημοσίευμά της η γαλλική εφημερίδα Le Figaro, η οποία φιλοξενεί δηλώσεις του υπουργού Τουρισμού Βασίλη Κικίλια.

“ Φέτος με αυξημένο πολύ τον αριθμό των διαθέσιμων αεροπορικών θέσεων προς περισσότερους ελληνικούς προορισμούς θεωρούμε ότι η χώρα μας θα ανήκει στις πρώτες τους επιλογές. Και τα μέχρι σήμερα στοιχεία μας δείχνουν σημαντική αύξηση του ενδιαφέροντος” σημειώνει ο κ. Κικίλιας, υπογραμμίζοντας ότι “ οι Γάλλοι τουρίστες λειτουργούν σε πολλές περιπτώσεις ως εξερευνητές και αναζητούν και νέους πέρα από τους δημοφιλείς προορισμούς”. “ Πριν από μερικά χρόνια ανακάλυψαν την Πάτμο και την Πάρο, τώρα μπορούν να γνωρίσουν την Σκιάθο και τις μικρές Κυκλάδες ενώ η ηπειρωτική Ελλάδα, η Πελοπόννησος η Ήπειρος, η Μακεδονία εντάσσονται στα πλάνα τους. Και αυτό είναι κάτι που μας γεμίζει με ικανοποίηση”, λέει στην γαλλική εφημερίδα ο κ. Κικίλιας.

Περισσότερα από 700 σχολικά γκρουπ πέρασαν από εδώ τις τελευταίες εβδομάδες και πάνω από 6 κρουαζιερόπλοια την ημέρα από τον Πειραιά με 2 επισκέψεις σε Παρθενώνα και Ακρόπολη αναφέρει το δημοσίευμα, ενώ φιλοξενεί δηλώσεις και του Προέδρου του Ξ.Ε.Ε. Αλέξανδρου Βασιλικού ο οποίος τονίζει ότι “η Ελλάδα κέρδισε σε αξιοπιστία μέσα από την πολύ καλή αντιμετώπιση της πανδημίας και πλέον αίρονται σημαντικά εμπόδια όσον αφορά τα ταξίδια”.

Ο υπουργός Τουρισμού παρόλα αυτά είναι συγκρατημένος, παρακολουθεί την εξέλιξη των στοιχείων παγκοσμίως, όπως αναφέρει το δημοσίευμα και ακολουθεί μια συνολική στρατηγική επικοινωνίας του brand Ελλάδα με πολλές ποιοτικές επιλογές.