Να παραμείνει το τμήμα ως έχει στη Σίνδο, στη Θεσσαλονίκη και να μην συγχωνευθεί/μετακινηθεί στις Σέρρες ζητάει με ανακοίνωση του το Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής και Ηλεκτρονικών Συστημάτων του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος (ΔΙΠΑΕ). Ο πρόεδρος και τα μέλη που υπογράφουν την ανακοίνωση παραθέτουν μια σειρά από λόγους για τους οποίους, όπως αναφέρουν, είναι αναγκαία η παραμονή του Τμήματος στη Θεσσαλονίκη, αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Συγκεκριμένα, επισημαίνεται ότι το Τμήμα προέκυψε από την αυτόβουλη συγχώνευση δύο τμημάτων, συμβάλλοντας στον εξορθολογισμό του ακαδημαϊκού χάρτη, είναι ένα δυναμικό Τμήμα με 29 μέλη ΔΕΠ, 4.000 προπτυχιακούς, 300 μεταπτυχιακούς φοιτητές και 19 υποψήφιους διδάκτορες.

Τονίζεται, ακόμη, ότι το Τμήμα έχει μεγάλη απήχηση στους φοιτητές και βάση εισαγωγής περίπου 14.000 μόρια, διαθέτει σύγχρονο εξοπλισμό που δεν μπορεί να μεταφερθεί και θα απαξιωθεί, ενώ το 70% των 4.000 φοιτητών προέρχεται από τη Θεσσαλονίκη και η προτεινόμενη μετακίνηση σε μια εποχή οικονομικής κρίσης θα δημιουργήσει προβλήματα.

Τέλος, σημειώνεται ότι οι απόφοιτοι βρίσκουν σε μεγάλο ποσοστό δουλειά, ενώ το Τμήμα βρίσκεται σε συνεχή αλληλεπίδραση με την αγορά εργασίας και τις σύγχρονες επιστημονικές εξελίξεις.