Πηγή Εικόνας: ΑΠΕ-ΜΠΕ

«Είμαστε διαθέσιμοι για ανοιχτό και ειλικρινή διάλογο που θα οδηγήσει στη σύναψη Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (ΣΣΕ) ακολουθώντας όλες τις νόμιμες διαδικασίες,» αναφέρει σε σημερινή ανακοίνωσή τους η DPort Services και οι συνεργαζόμενες εταιρείες, που διαχειρίζονται λιμενικές εμπορευματικές υπηρεσίες για λογαριασμό της Cosco στο λιμάνι του Πειραιά.

Με αφορμή την 24ωρη κινητοποίηση των λιμενεργατών την περασμένη εβδομάδα, η DPort Services και οι συνεργαζόμενες εταιρείες, ζητούν η ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων με τους εργαζόμενους να έχει ολοκληρωθεί έως τη Μ.Τετάρτη 20/04, ενώ σήμερα έδωσαν στη δημοσιότητα τις προτάσεις τους, με τη δέσμευση ότι οι αυξήσεις των εργαζομένων και οι μισθοί (αποδοχές) που θα συμφωνηθούν στα πλαίσια της νέας τριετούς Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας ΣΣΕ, θα έχουν αναδρομική ισχύ από 1/1/2022.

Επισημαίνουν ότι «με την υπογραφή της νέας ΣΣΕ, όλες οι μισθοδοσίες από τον Ιανουάριο του 2022 μέχρι και τη στιγμή της υπογραφής της (συμπεριλαμβάνεται το Δώρο Πάσχα) θα επανα-υπολογιστούν και οι εργαζόμενοι θα λάβουν το ποσό της αύξησης λίγες μέρες μετά» αναφέρεται στην κοινή ανακοίνωσή τους.

Προστίθεται εξάλλου ότι οι εργαζόμενοι στο χώρο των logistics ανεξαιρέτως ειδικότητας και ημερομισθίου θα λάβουν αύξηση 8% ενώ εξακολουθούν και θα είναι κατοχυρωμένες οι υπάρχουσες παροχές των εταιρειών που είναι:

α) Ιδιωτικό Ασφαλιστήριο Υγείας μέχρι 10.000 ευρώ κατ’ έτος στα νοσοκομεία (Metropolitan, Υγεία και Μητέρα)

β) Ιδιωτικό Ασφαλιστήριο Ατυχημάτων στην εργασία

γ) Σάντουιτς σε κάθε βάρδια με δυνατότητα αναβάθμισης της ποιότητάς τους

δ) Διατακτικές Σίτισης (5Euro ανά παραγωγικό ημερομίσθιο)

ε) Δωροεπιταγή 200ευρώ κάθε Χριστούγεννα.

Σύμφωνα με την DPort Services και τις Συνεργαζόμενες εταιρείες από την ημέρα υπογραφής της νέας ΣΣΕ θα αναβαθμιστούν τουλάχιστον 50 εργαζόμενοι από Παπουτσάκια σε Λασαδόροους και από Λασαδόρους σε Κουμάντα.

Επίσης θα υπάρξει μετατροπή 100 συμβάσεων εκ περιτροπής απασχόλησης σε πλήρους κάθε χρόνο αλλά και συνεχόμενη εκπαίδευση σε όλες τις ειδικότητες με βελτιωμένο εκπαιδευτικό υλικό σε προτάσεις από τους εκπροσώπους των εργαζομένων. Τέλος θα καταβάλλεται ένα ημερομίσθιο ως έξτρα παροχή στους συναδέλφους που παρακολουθούν το σεμινάριο με αναδρομική ισχύ από 1/1/2022.

Υπάρχει ήδη συμφωνία με την εταιρία ΣΕΠ όπου θα πραγματοποιείται μέρος της εκπαίδευσης των νέων εργατών όπως και των εργατών με ειδικότητα παπουτσάκια που θα αναβαθμίζονται σε λασαδόρους.

Σημειώνεται ότι ότι τα συνδικάτα των εργαζομένων πραγματοποιούν γενικές συνελεύσεις όπου αναμένεται να ανακοινώσουν τις τελικές τους αποφάσεις.