Πηγή Εικόνας: https://penteli.gov.gr/alla_243_ek_euro_eksasfalise_h_dhmotikh_arxh/

Σε πλήρη αναβάθμιση 11 χώρων πρασίνου, συνολικής έκτασης 50 στρεμμάτων, αλλά και στην ανάπλαση της πλατείας Νέας Πεντέλης, όπου μεταξύ άλλων προβλέπεται και δημιουργία υπόγειου πάρκινγκ, θα προχωρήσει ο Δήμος Πεντέλης, μετά την έγκριση χρηματοδότησης που είχε υποβληθεί στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης».

Συγκεκριμένα, η έγκριση αφορά:

– Ποσό 1.072.281,24 ευρώ για τη σύνταξη μελέτης συνολικής ανάπλασης της πλατείας της Νέας Πεντέλης. Η παρέμβαση προβλέπει την κατασκευή υπόγειου χώρου στάθμευσης αυτοκινήτων 200 θέσεων σ’ ένα επίπεδο, καθώς και ανάπλαση της πλατείας και των οδικών τμημάτων που την περικλείουν. Το έργο αυτό αναμένεται ν’ αλλάξει πλήρως τη μορφή αυτής της δημοτικής κοινότητας.

– Ποσό 1.361.831,86 ευρώ για την προμήθεια ηλεκτρονικού εξοπλισμού άρδευσης, προϊόντων πρασίνου και αστικού εξοπλισμού για την αναβάθμιση 11 χώρων πρασίνου του δήμου, συνολικής έκτασης 50 στρεμμάτων. Με την προμήθεια θα επιτευχθεί μείωση της ποσότητας νερού που απαιτείται για άρδευση κατά 50%, ενώ αυτοματοποιείται πλήρως το δίκτυο άρδευσης.

«Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένη από την ένταξη μίας ακόμα πρότασής μας στις χρηματοδοτήσεις του προγράμματος Αντώνης Τρίτσης. Θέλουμε να κάνουμε μια μεγάλη αστική ανάπλαση στη Νέα Πεντέλη, μια παρέμβαση για τις επόμενες γενιές. Η έγκριση της χρηματοδότησης μελέτης είναι η αρχή, είμαι βέβαιη ότι ακολουθεί και η έγκριση της χρηματοδότησης του έργου, ενός έργου που θα βελτιώσει σημαντικά την ποιότητα ζωής στη Νέα Πεντέλη», τόνισε μεταξύ άλλων η δήμαρχος Δήμητρα Κεχαγιά και πρόσθεσε: «Η αυτοματοποίηση του συστήματος άρδευσης της πόλης, είναι μια άλλη μεγάλη παρέμβαση που ενισχύει το πράσινο στην πόλη, εξοικονομεί νερό και κάνει ένα ακόμα βήμα προς την αυτοματοποίηση και την ηλεκτρονική διακυβέρνηση του δήμου συνολικότερα».