Με ένα εθνικό περίπτερο και το σλόγκαν «Be Smart. Choose Greece» συμμετέχει η Ελλάδα στην κορυφαία έκθεση ακινήτων MIPIM 2022, η οποία ανοίγει τις πύλες της σήμερα στις Κάννες της Γαλλίας και θα ολοκληρωθεί στις 18 Μαρτίου, υπό τη διοργάνωση της Ελληνικής Εταιρείας Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου (Enterprise Greece) του υπουργείου Εξωτερικών.

Η συγκεκριμένη έκθεση ακινήτων διοργανώνεται από το 1990 και συγκεντρώνει μεγάλες και καταξιωμένες εταιρείες του κλάδου του real estate και όλων των σχετικών υποκλάδων, ενώ παρέχει πρόσβαση σε κεφάλαια αλλά και σε μεγάλο αριθμό αναπτυξιακών έργων παγκοσμίως. Η MIPIM έχει καθιερωθεί ως σημαντική πλατφόρμα δικτύωσης για την επίτευξη συμφωνιών. Το 2019, η έκθεση υποδέχθηκε 377 πολιτικούς ηγέτες, 4.100 C-level στελέχη και 6.380 επενδυτές, οι οποίοι αποτελούσαν το 24% των συμμετεχόντων.

Η Enterprise Greece διοργανώνει το εθνικό περίπτερο και στην MIPIM 2022, με τη συμμετοχή εταιρειών τόσο από τον δημόσιο όσο και από τον ιδιωτικό τομέα. Συγκεκριμένα, στο εθνικό περίπτερο, που θα φιλοξενηθεί στην αίθουσα Riviera στο περίπτερο R7.A3, πρόκειται να συμμετάσχουν η εταιρεία D&A Invest, η Invest in Athens του Δήμου Αθηναίων και η Revithis & Partners.

Η παρουσία της Ελλάδας στην έκθεση αποτελεί μία εξαιρετική ευκαιρία για την προβολή και προώθηση των επενδυτικών ευκαιριών της χώρας στον κλάδο των ακινήτων και οι επαφές και συναντήσεις που θα πραγματοποιηθούν με υψηλόβαθμα στελέχη μεγάλων επιχειρήσεων και επενδυτές θα είναι εξαιρετικά ωφέλιμες για όλες τις εταιρείες που θα συμμετάσχουν στο εθνικό περίπτερο.

Στο πλαίσιο της διοργάνωσης της εθνικής συμμετοχής στην έκθεση MIPIM, η Enterprise Greece έχει δρομολογήσει ενέργειες προβολής και προώθησης του εθνικού περιπτέρου, όπως τη διοργάνωση μίας συνάντησης εργασίας το πρωί της 16ης Μαρτίου 2022 και μίας εκδήλωσης δικτύωσης το απόγευμα της ίδιας ημέρας, ώστε να δώσουν την ευκαιρία στους Έλληνες εκθέτες να καλλιεργήσουν συνεργασίες, να ενημερωθούν για τις τάσεις του κλάδου, να επωφεληθούν από νέες ιδέες και να γνωρίσουν εταιρείες άλλων χωρών με μεγάλη επιρροή.