Πηγή Εικόνας: ΑΠΕ-ΜΠΕ

O πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, μιλώντας χθες το βράδυ στην έκτακτη συνεδρίαση της Επιτροπής Περιβάλλοντος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στις Βρυξέλλες, τόνισε την ανάγκη λήψης στοχευμένων μέτρων για την προστασία των πιο ευάλωτων πολιτών απέναντι στην ενεργειακή ακρίβεια λόγω της κρίσης στην Ουκρανία.

Παρόντος στη συνεδρίαση του αντιπρόεδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Φρανς Τίμερμανς, η συζήτηση επικεντρώθηκε στα μέτρα που αναμένεται να παρουσιάσει η Κομισιόν για την απεξάρτηση της ευρωπαϊκής οικονομίας από το ρωσικό φυσικό αέριο και την αντιμετώπιση των αυξήσεων στις τιμές της ενέργειας.

Ο κ. Ανδρουλάκης ανέφερε πως πρόκειται «για μία κρίση, που καμία χώρα δεν μπορεί να αντιμετωπίσει μόνη της. Γι’ αυτό χρειαζόμαστε υπερεθνικά χρηματοδοτικά εργαλεία αλληλεγγύης μεταξύ των κρατών για την αντιμετώπιση των μεγάλων αυξήσεων, με στοχευμένα μέτρα για να προστατεύσουμε τους πιο ευάλωτους συμπολίτες μας».

Όπως πρόσθεσε, η λύση είναι η δημιουργία κοινών στρατηγικών αποθεμάτων, υποδομών και αγωγών, όπως ο EastMed, η απεξάρτηση από το εισαγόμενο φυσικό αέριο, καθώς και η άμεση ουσιαστική διείσδυση των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στο ενεργειακό μίγμα. «Όσο πιο ισχυρή είναι η διείσδυση των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στο ενεργειακό μας μείγμα τόσο πιο ανθεκτικοί θα είμαστε στις διεθνείς κρίσεις», υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.