Πηγή Εικόνας: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ο Ιταλός σοσιαλδημοκράτης Νταβίντ Σασόλι, πέθανε κατά τη διάρκεια της νύχτας της Δευτέρας προς Τρίτη στην πατρίδα του, σε ηλικία 65 ετών, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπός του. «Ο Νταβίντ Σασόλι πέθανε την 11η Ιανουαρίου στη 01:15 στο ογκολογικό κέντρο θεραπείας του Αβιάνο, στην Ιταλία, όπου νοσηλευόταν» από τα τέλη του Δεκεμβρίου, έκανε γνωστό μέσω Twitter ο Ρομπέρτο Κουίλο, ο εκπρόσωπος του προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

«Για την ημερομηνία και τον τόπο της κηδείας του θα υπάρξει ενημέρωση τις επόμενες ώρες», πρόσθεσε, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

 

Φον Ντερ Λάιεν για τον θάνατο του Ντ. Σασόλι: Ηταν «ένας σπουδαίος Ευρωπαίος» και ένας «περήφανος Ιταλός»

 

Τη θλίψη της για την απώλεια του προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ντάβιντ Σασόλι, εκφράζει η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν, με ανάρτησή της στο twitter, τονίζοντας ότι ήταν «ένας σπουδαίος Ευρωπαίος» και ένας «περήφανος Ιταλός».

Ειδικότερα, η κ. Φον Ντερ Λάιεν σημειώνει:

«Λυπάμαι βαθιά για την τρομερή απώλεια ενός σπουδαίου Ευρωπαίου και περήφανου Ιταλού.

Ο Ντάβιντ Σασόλι ήταν ένας παθιασμένος δημοσιογράφος, ένας εξαιρετικός πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και, πρωτίστως, ένας αγαπημένος φίλος.

Οι σκέψεις μου είναι με την οικογένειά του.

Αναπαύσου εν ειρήνη αγαπημένε Ντάβιντ!».

 

Μητσοτάκης: Είμαι σοκαρισμένος και λυπημένος από τον αιφνίδιο θάνατο του Νταβίντ Σασόλι

 

Το ισχυρό σοκ και τη θλίψη του για τον αιφνίδιο θάνατο του προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Νταβίντ Σασόλι, εκφράζει, με ανάρτησή του στο Twitter, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Είμαι σοκαρισμένος και λυπημένος από τον αιφνίδιο θάνατο του προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Νταβίντ Σασόλι», αναφέρει, στην ανάρτησή του, ο πρωθυπουργός και σημειώνει: «Το όραμά του για την Ευρώπη ως φάρο ειρήνης και δημοκρατίας στον κόσμο θα λάμψει ως διαρκής κληρονομιά. Θρηνούμε αυτόν τον αξιόλογο Ιταλό και περήφανο Ευρωπαίο».

  • ΕΤΙΚΕΤΕΣ
  • ΕΕ