Πηγή Εικόνας: Piqsels

Το νέο πρόγραμμα Εξοικονομώ 2021 έχει προκαλέσει μεγάλο ενδιαφέρον στην αγορά, χωρίς  μάλιστα να έχει δημιουργήσει τα προβλήματα που τα προηγούμενα αντίστοιχα προγράμματα. Το ενδιαφέρον τόσο από μηχανικούς, που αναλαμβάνουν να κάνουν όλες τις διαδικασίες, όσο και από τους ίδιους τους ενδιαφερόμενους είναι πολύ μεγάλο ήδη, παρότι καταργήθηκε ο κανόνας της χρονικής προτεραιότητας και η προθεσμία για υποβολή αίτησης είναι στα τέλη Ιανουαρίου 2022.

Για αυτό, πληθαίνουν οι ενημερωτικές δράσεις για το νέο πρόγραμμα και αυτή τη φορά σειρά έχει ειδική τεχνική τέτοια εκδήλωση που αναμένεται να συγκεντρώσει εκατοντάδες μηχανικούς που θέλουν να μάθουν περισσότερα και να συζητήσουν με ειδικούς και αρμόδιους.

Συγκεκριμένα, όπως αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του ΤΕΕ, για περαιτέρω τεχνική ενημέρωση των μηχανικών, ο Πανελλήνιος Σύλλογος Πιστοποιημένων Ενεργειακών Επιθεωρητών συνδιοργανώνει με το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας, διαδικτυακή τεχνική εκδήλωση – εσπερίδα με θέμα: «Εξοικονομώ 2021». Στην Εκδήλωση θα παρουσιαστούν τα βασικά σημεία του προγράμματος και παραδείγματα ενώ στο τέλος θα απαντηθούν ερωτήσεις.

Όπως είναι γνωστό, με βάση τις ανακοινώσεις του ΥΠΕΝ, από τις 13 Δεκεμβρίου 2021 και μέχρι τις 31 Ιανουαρίου 2022 υποβάλλονται ηλεκτρονικά οι αιτήσεις για την ένταξη στο νέο πρόγραμμα Εξοικονομώ 2021 για μονοκατοικίες και διαμερίσματα, ενώ θα ακολουθήσει αμέσως μετά αντίστοιχη περίοδος και για πολυκατοικίες.

Σημαντικές καινοτομίες του νέου προγράμματος είναι ο τρόπος επιλογής των αιτήσεων που θα στηρίζεται πλέον σε βαθμολογικά κριτήρια και όχι στην χρονική προτεραιότητα υποβολής της αίτησης, η έκδοση ηλεκτρονικής ταυτότητας πριν την ένταξη των ακινήτων στο πρόγραμμα καθώς και η επιλογή του δεύτερου ενεργειακού επιθεωρητή μέσω συστήματος κλήρωσης που θα υλοποιήσει το ΤΕΕ, ενώ το πρόγραμμα περιλαμβάνει και πολλές άλλες αλλαγές.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά χωρίς δυνατότητα φυσικής παρουσίας την Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2021 και ώρες 18:00-20:30.

Η εκδήλωση απευθύνεται σε εγγεγραμμένους χρήστες του ΤΕΕ (λεπτομέρειες σύνδεσης στην ιστοσελίδα του ΤΕΕ) και θα πραγματοποιηθεί μέσω της πλατφόρμας zoom, αλλά θα μεταδοθεί και θα παραμείνει με ελεύθερη πρόσβαση στο κανάλι της Αίθουσας Εκδηλώσεων του ΤΕΕ στο youtube:

https://www.youtube.com/channel/UCq_420O-Rrmc938BW1oYddA

Περισσότερα για σύνδεση μηχανικών κλπ  θα βρείτε στην ιστοσελίδα του ΤΕΕ:

Διαδικτυακή Τεχνική Εκδήλωση για το Εξοικονομώ 2021

Ενδεικτικό Πρόγραμμα

(ώρες – θεματικές – ομιλητές)

18:00-18:15

Έναρξη εκδήλωσης – Χαιρετισμοί

Γιώργος Στασινός, Πρόεδρος Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος

Αντώνης Μαρίνος, Διευθυντής Γραφείου, Γενική Γραμματεία Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών, ΥΠΕΝ

18:15-18:45

«Νέο πρόγραμμα Εξοικονομώ 2021»

Γιάννα Νίκου, Προϊσταμένη Μονάδας Α, Επιτελική Δομή ΕΣΠΑ, ΥΠΕΝ

Αχιλλέας Τηλέγραφος , Στέλεχος Μονάδας Β’ – Επιτελική Δομή ΕΣΠΑ, ΥΠΕΝ

Βασίλης Βελισσαρίδης, Στέλεχος Μονάδας Β’ – Επιτελική Δομή ΕΣΠΑ, ΥΠΕΝ

18:30 – 19:00

«Παραδείγματα αιτήσεων στο νέο πρόγραμμα “Εξοικονομώ 2021»

Βαΐτση Χρυσούλα, Δρ. Πολιτικός Μηχανικός, Γεν. ΓραμΠ.Συ.Π.Εν.Επ.

19:00 – 20:30

Συζήτηση – Ερωτήσεις

Γιάννα Νίκου, Προϊσταμένη Μονάδας Α, Επιτελική Δομή ΕΣΠΑ, ΥΠΕΝ

Αχιλλέας Τηλέγραφος , Στέλεχος Μονάδας Β’ – Επιτελική Δομή ΕΣΠΑ, ΥΠΕΝ

Βασίλης Βελισσαρίδης, Στέλεχος Μονάδας Β’ – Επιτελική Δομή ΕΣΠΑ, ΥΠΕΝ

Νίκος Παναγιωτόπουλος, ΠροΪστ. Γεν. Δ/νσης Ανάπτυξης Έργων- Επιστημονικών & Επαγγελματικών Θεμάτων ΤΕΕ

Κώστας Λάσκος, πρόεδρος Π.Συ.Π.Εν.Επ.

Βαΐτση Χρυσούλα, Δρ. Πολιτικός Μηχανικός, Γεν. ΓραμΠ.Συ.Π.Εν.Επ.