Πλατεία Ομόνοιας
Πλατεία Ομόνοιας
Πλατεία Ομόνοιας
Πλατεία Ομόνοιας
Πηγή Εικόνας: Βικιπέδια

“Ενοικιαστήριο” έχει βάλει η Prodea στο κτήριο γραφείων στην Αθήνα, όπου βρισκόταν στο παρελθόν η Διεύθυνση Περιουσίας της Εθνικής Τράπεζας.

 

Πρόκειται για το τετραώροφο κτήριο εμβαδού 1.605 τ.μ. που βρίσκεται στις οδούς Γερανίου 30 και Παναγή Τσαλδάρη 13, όπως έχει μετονομαστεί εδώ και χρόνια η Πειραιώς. Τα σχέδια περιλαμβάνουν, κατά πληροφορίες, είτε την ολική ανακατασκευή και μετατροπή του ακινήτου σε μικρό αστικό ξενοδοχείο (boutique hotel) είτε την αναβάθμισή του σε κτήριο γραφείων, με την ΑΕΕΑΠ να βρίσκεται σε συζητήσεις με υποψήφιους επενδυτές.

 

 

 

Η ευρύτερη αναβάθμιση του ιστορικού κέντρου της Αθήνας σε συνδυασμό με την καλή τοποθεσία του κτηρίου τροφοδοτούν το ισχυρό επενδυτικό ενδιαφέρον.

 

 

 

Ωστόσο, οι ανατιμήσεις των πρώτων υλών κι εν γένει η αύξηση του κόστους υπηρεσιών στον τομέα της φιλοξενίας και αναψυχής ενισχύει το ρίσκο για νέα projects στον τουρισμό, όπως αναφέρουν παραγοντες της αγοράς. Ταυτόχρονα, το απόθεμα υψηλής ποιότητας γραφειακών χώρων, ιδίως στο κέντρο της Αθήνας, παραμένει ακόμη περιορισμένο.

 

 

 

Με αυτό το σκεπτικό με το οποίο προσεγγίζουν ενδιαφερόμενοι επενδυτές το κτίριο της Γερανίου το οποίο διαθέτει τιμή κτήσης 2,8 εκατ. ευρώ και αξία αποτίμησης της τάξεως των 2 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με την κατάσταση επενδύσεων α΄ εξαμήνου της Prodea.