Πηγή Εικόνας: https://pixabay.com/el/photos/%ce%b7%ce%bb%ce%b5%ce%ba%cf%84%cf%81%ce%b9%ce%ba%cf%8c-%ce%b1%cf%85%cf%84%ce%bf%ce%ba%ce%af%ce%bd%ce%b7%cf%84%ce%bf-2862381/

Ένα δίκτυο 25 σταθμών επαναφόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων σε 19 περιοχές, εγκατέστησε ο Δήμος Αθηναίων, με τη συνεισφορά της Protergia.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του δήμου, η εταιρεία, μέσω του προγράμματος «Υιοθέτησε την πόλη σου», έκανε δωρεά τον απαραίτητο εξοπλισμό, καθώς και το σύστημα διαχείρισης, που αφορά την απομακρυσμένη παρακολούθηση της καλής λειτουργίας και της χρήσης των Σταθμών Φόρτισης, συμβάλλοντας στη δημιουργία ενός ολοκληρωμένου δικτύου κάλυψης και στις επτά δημοτικές κοινότητες της πρωτεύουσας.

Οι «φορτιστές» βρίσκονται στα εξής σημεία: Λιοσίων 22 – πλατεία Βάθη, Σκουφά 13 – Κολωνάκι, Λουκιανού 7 – Κολωνάκι, Πάρκο Μαιάνδρου (Μιχαλακοπούλου) – Ιλίσια, Αρχιμήδους 23Β – Παγκράτι, Ηρώδου Αττικού, έναντι αρ. 25 – κοντά στο Καλλιμάρμαρο, πλατεία Ελευθερίας 25 (πλατεία Κουμουνδούρου), Ηρακλειδών 66 – Θησείο, Ευμολπιδών 34 – Γκάζι, Βελβενδού 47 – ‘Ανω Κυψέλη, Χρήστου Μάντικα – Κυψέλη (μπροστά από πάρκο), Φειδιππίδου 30 – Αμπελόκηποι, πλατεία Αργεντινής Δημοκρατίας – Αμπελόκηποι, Σούτσου -παραπλεύρως της πλατείας Μαβίλη, Αναπαύσεως & Ραζηκότσικα – Μετς, Λ. Γεωργίου Καφαντάρη & Λ. Βουλιαγμένης – ‘Αγιος Αρτέμιος, Ιακωβίδου 1-3 -Πατήσια και Αθηνάς και Λυκούργου – Ομόνοια. Το επόμενο διάστημα θα ολοκληρωθεί η διαδικασία τοποθέτησης ενός ακόμη ηλεκτρικού φορτιστή στον Κολωνό (Τριπόλεως 25).

Επίσης, η Protergia προσφέρει την εφαρμογή «Protergia Charge App», μέσω της οποίας οι οδηγοί μπορούν να αναζητούν τα πλησιέστερα σημεία επαναφόρτισης και να έχουν τον έλεγχο της επαναφόρτισης του οχήματός τους σε πραγματικό χρόνο. Ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, σε δήλωσή του ευχαρίστησε την εταιρία και τόνισε: «Σε μία εποχή που η βιώσιμη κινητικότητα αποτελεί καθοριστικό παράγοντα για την ανθεκτικότητα των πόλεων, πρωτοβουλίες όπως αυτή δίνουν τον τόνο της νέας περιόδου για την Αθήνα. Η ενίσχυση της ηλεκτροκίνησης στην πρωτεύουσα μέσα από κίνητρα όπως η δωρεάν, σε πρώτη φάση, διάθεση των φορτιστών σε συνδυασμό με άλλες παρεμβάσεις -δρόμοι ήπιας κυκλοφορίας, χώροι περιπάτου, σύγχρονα πεζοδρόμια- συνθέτουν την εικόνα της αναβαθμισμένης Αθήνας για την οποία εργαζόμαστε καθημερινά και με αφοσίωση».

Από την πλευρά της, η γενική διευθύντρια Επικοινωνίας και Στρατηγικής Marketing της MYTILINEOS, Βίβιαν Μπουζάλη, δήλωσε μεταξύ άλλων, ότι «η Protergia δείχνει το μέλλον της ενέργειας και στην ηλεκτροκίνηση, πιστή και συνεπής στο όραμά της να σχεδιάζει υπηρεσίες και προϊόντα με επίκεντρο τις ανάγκες των καταναλωτών, σε προσιτές και ανταγωνιστικές τιμές. Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που συμβάλουμε στην προσπάθεια του Δήμου Αθηναίων για μία νέα βιώσιμη καθημερινότητα στην πρωτεύουσα, προσφέροντας το πρώτο δίκτυο δημόσιων φορτιστών, με την εγγύηση ποιότητας της MYTILINEOS».