Όαση για τις κατασκευαστικές τα κτηριακά έργα ΣΔΙΤ
Το ΣΔΙΤ αφορά την κατασκευή οκτώ σχολείων στα Χανιά.
Όαση για τις κατασκευαστικές τα κτηριακά έργα ΣΔΙΤ
Το ΣΔΙΤ αφορά την κατασκευή οκτώ σχολείων στα Χανιά.
Πηγή Εικόνας: Pixabay

Στη μεγαλύτερη παρέμβαση που έχει γίνει στα σχολεία της πόλης προχωρά ο Δήμος Ηλιούπολης, καθώς θα ξεκινήσουν εργασίες προϋπολογισμού 2.546.909 ευρώ, προκειμένου να επιτευχθεί ο εκσυγχρονισμός τους. Το έργο «Συντήρηση δημοτικών ανοιχτών αθλητικών χώρων, σχολικών μονάδων, προσβασιμότητα ΑμΕΑ Δήμου Ηλιούπολης» εντάσσεται στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» και οι εργασίες περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων:

– Επισκευή μονώσεων στα Δημοτικά σχολεία 2ο, 5ο, 7ο, 12ο, 13ο, στα Νηπιαγωγεία 14ο, 16ο, στο 4ο Γυμνάσιο, στο 4ο Λύκειο, στο 5ο Λύκειο και στο ΕΠΑΛ-Σ.Ε.Κ.

– Αντικατάσταση παλαιών κουφωμάτων με αλουμίνια με σύστημα θερμοδιακοπής και διπλούς υαλοπίνακες στα Δημοτικά σχολεία 2ο, 4ο, 5ο, 6ο, 7ο, 8ο, 12ο, 13ο, 17ο, στα Νηπιαγωγεία 14ο, 16ο, στα Γυμνάσια 1ο, 4ο, 5ο, στο 5ο Λύκειο και στο ΕΠΑΛ-Σ.Ε.Κ.

– Αντικατάσταση επικάλυψης στέγης του γυμναστηρίου στο Ειδικό Γυμνάσιο και Λύκειο.

– Αντικατάσταση δαπέδου από linoleum στα Νηπιαγωγεία 7ο, 17ο και επισκευές στις τουαλέτες στο 1ο Δημοτικό και στο 1ο Γυμνάσιο.

– Συντηρήσεις και μικροεπεμβάσεις σχολικών διδακτηρίων (χρωματισμοί, κιγκλιδώματα, επισκευαστικές εργασίες) και διαμόρφωση-συντήρηση αύλειων χώρων των σχολείων.

– Διαμόρφωση και συντήρηση των αύλειων χώρων στα Δημοτικά σχολεία 1ο, 4ο , 8ο, 12ο, 17ο, στο 4ο Γυμνάσιο και στο 4ο Λύκειο.

– Ανακατασκευή τμήματος των επιφανειών του ταρτάν στίβου στο 1ο Γυμνάσιο.

– Πλήρης κατασκευή ακρυλικού αθλητικού δαπέδου στα Δημοτικά σχολεία 8ο, 17ο, στο 4ο Γυμνάσιο και στο 4ο Λύκειο.

Ακόμη, οι εργασίες που θα πραγματοποιηθούν στο υποέργο «Προμήθεια & Εγκατάσταση Εξοπλισμού για την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών και εξυπηρέτηση ΑμεΑ στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Ηλιούπολης», είναι:

– Προμήθεια ενός έτοιμου προς χρήση αναβατορίου κολυμβητήριου για την εξυπηρέτηση ΑμεΑ με ηλεκτρικό μηχανισμό ανυψωτικής ικανότητας τουλάχιστον 135 kg.

– Προμήθεια ενός πλήρως τοποθετημένου και έτοιμου προς χρήση ολοκληρωμένου συστήματος διαχείρισης και ελέγχου των χώρων στάθμευσης για την εξυπηρέτηση ΑμεΑ και λοιπών επισκεπτών, με στόχο τη βελτίωση της ασφάλειας με την αποφυγή της άσκοπης κυκλοφορίας των οχημάτων στο κολυμβητήριο και την καλύτερη διαχείριση των χώρων στάθμευσης με ενημέρωση των οδηγών για διευκόλυνσή τους.

-Προμήθεια 8 πλήρως τοποθετημένων και έτοιμων προς χρήση βατήρων κολυμβητηρίου για την εξυπηρέτηση ΑμεΑ.

«Η δημοτική Αρχή με μακρόπνοο σχεδιασμό και προγραμματισμό έχει προετοιμάσει μελέτες για έργα που θα εκσυγχρονίσουν την Ηλιούπολη», αναφέρει μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Γιώργος Χατζηδάκης και προσθέτει: «Η πόλη μας αξίζει ένα λαμπρό μέλλον και με τις προσπάθειες όλων μας θα γίνει σύντομα πραγματικότητα».

(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ)