«Η Περιφέρεια Αττικής συμβάλλει στην ενίσχυση του κοινωνικού έργου που επιτελεί για χιλιάδες συμπολίτες μας η Ιερά Μητρόπολη Νίκαιας» είπε ο περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης, κατά τη συνάντησή του με τον μητροπολίτη Νίκαιας Αλέξιο.

Στη συνάντηση, στην οποία συμμετείχε και η αντιπεριφερειάρχης Πειραιώς Σταυρούλα Αντωνάκου, συζητήθηκε το κοινωνικό έργο της μητρόπολης, το οποίο εκτός από την παροχή συσσιτίων, τις κοινωνικές και φιλανθρωπικές της δράσεις, περιλαμβάνει και τη φιλοξενία νέων στη θερινή κατασκήνωση της στα Δερβενοχώρια (θέση Στεφάνη).

Λειτουργεί πάνω από 30 χρόνια σε ιδιόκτητη έκταση 60 στρεμμάτων και φιλοξενεί περισσότερους από 1.000 νέους από τις πιο ευαίσθητες κοινωνικά και οικονομικά οικογένειες των επτά δήμων της μητρόπολης (Περάματος, Κερατσινίου -Δραπετσώνας, Νίκαιας -Αγ. Ι. Ρέντη, Κορυδαλλού, Αγ. Βαρβάρας, Αιγάλεω και Χαϊδαρίου).

Για την αποκατάσταση των εγκαταστάσεων της κατασκήνωσης η οποία υπέστη μεγάλες ζημιές από την κακοκαιρία «Μήδεια», ζητήθηκε η συνδρομή της περιφέρειας, την οποία και αποδέχτηκε ο περιφερειάρχης, αναθέτοντας στην κ. Αντωνάκου να προχωρήσει τις απαραίτητες διαδικασίες με στόχο η περιφέρεια να χρηματοδοτήσει την μελέτη αλλά και τις εργασίες για την υλοποίηση της αναβάθμισης των εγκαταστάσεων της κατασκήνωσης.

«Η Περιφέρεια Αττικής συμβάλλει στην ενίσχυση του κοινωνικού έργου που επιτελεί για χιλιάδες συμπολίτες μας η Ιερά Μητρόπολη Νίκαιας. Συνεργαζόμαστε για να συμβάλουμε στην βελτίωση και τη λειτουργία μιας πρότυπης κατασκηνωτικής μονάδας. Στο πλαίσιο της συνεργασίας μας με τον σεβασμιότατο μητροπολίτη, θα αναλάβουμε επιπλέον πρωτοβουλίες προκειμένου να βοηθήσουμε έμπρακτα τα ανθρωπιστικό και θεάρεστο έργο που πραγματοποιείται στην ευρύτερη περιοχή» επισήμανε ο κ. Πατούλης.

Από την πλευρά της, η κ. Αντωνάκου τόνισε ότι με τον τρόπο αυτό «στεκόμαστε δίπλα στο σεβασμιότατο μητροπολίτη Νίκαιας κκ Αλέξιο και τους συνεργάτες του, για να συμβάλουμε και εμείς στην προσπάθεια που καταβάλει για να εξασφαλίσει λίγες μέρες χαράς και ξεγνοιασιάς σε νέους και νέες από ευαίσθητες οικονομικά και κοινωνικά περιοχές του Πειραιά».