Πηγή Εικόνας: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Το ετήσιο συνέδριο της Ένωσης Γερμανών Τουριστικών Πρακτόρων-DRV διοργάνωσε στην Ελλάδα ο ΕΟΤ. Το συνέδριο είχε ευρεία δημοσιογραφική κάλυψη από εξειδικευμένα στον τουρισμό μέσα ενημέρωσης της Γερμανίας, ενώ εκτός από τους Γερμανούς εκπροσώπους μεγάλων τουριστικών γραφείων και tour operators συμμετείχαν και οι πρόεδροι των Ενώσεων Τουριστικών Γραφείων Ελβετίας και Αυστρίας.

Ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ, Δημήτρης Φραγκάκης, συναντήθηκε με τους Γερμανούς επαγγελματίες, αλλά και το προεδρείο της DRV, και συζήτησαν για θέματα του τουρισμού της Ελλάδας, της Γερμανίας και της Ευρώπης γενικότερα.

To εφετινό ετήσιο συνέδριο της DRV στην Ελλάδα αποτέλεσε ένα στρατηγικό βήμα για τον ελληνικό τουρισμό, γιατί ο ισχυρός οικονομικός τομέας της χώρας, ο τουρισμός, συνάντησε έναν δυνατό συνάδελφό του από την Ευρώπη σημειώνει η FedHATTA σε σχετική ανακοίνωση. Η γερμανική τουριστική αγορά είναι μια ιδιαιτέρως σημαίνουσα πηγή εισερχόμενου και εξερχόμενου τουρισμού για την Ελλάδα. Για το λόγο αυτό, ο ΕΟΤ συνεργάστηκε με την Περιφέρεια Πελοποννήσου, την Aegean Airlines, την ΤΕΜΕΣ ΑΕ και την FedHATTA και ΗΑΤΤΑ, για την πραγματοποίησή του, γεγονός που οδήγησε σε μια επιτυχή διοργάνωση.

Με πρωτοβουλία της Διοίκησης του ΕΟΤ, στο συνέδριο προσκλήθηκαν και συμμετείχαν εκπρόσωποι Περιφερειών της χώρας, προκειμένου να προβληθεί συνολικά η Ελλάδα στην γερμανική αγορά.

Αναφορικά με την τουριστική κίνηση από τη Γερμανία προς την Ελλάδα, σημειώνεται ότι το 2019 πραγματοποιήθηκαν 3,7 εκατομμύρια αφίξεις Γερμανών ταξιδιωτών και στόχος είναι ο αριθμός αυτός να αποκατασταθεί και να αυξηθεί περαιτέρω στην μετά Covid-19 εποχή, καθώς και να δημιουργηθούν οι βάσεις για την τόνωση του χειμερινού τουρισμού στην Ελλάδα με έμφαση στο περιβάλλον.