Πηγή Εικόνας: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

Με το καλημέρα καλύφθηκε η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της ΔΕΗ. Οι επενδυτές δεν περίμεναν την τελευταία ημέρα να εκδηλώσουν τις προθέσεις τους για τη συμμετοχή τους και έσπευσαν από την πρώτη μέρα να καλύψουν την ΑΜΚ της ΔΕΗ .

 

Σύμφωνα με πληροφορίες το βιβλίο προσφορών δέχθηκε κεφάλαια ύψους 3 δισ ευρώ ενώ η εταιρεία ζητούσε έως 1,4 δις ευρώ.

 

Σύμφωνα με αναλυτές, η διοίκηση έχει κατοχυρώσει τα 9 ευρώ ανά μετοχή και το 1,35 δις ευρώ. Με την ολοκλήρωση και τυπικά της διαδικασίας ΑΜΚ η ΔΕΗ θα έχει το CVC Capital ως το δεύτερο βασικό μέτοχο μετά το ελληνικό Δημόσιο , το οποίο στην ΑΜΚ θα τοποθετήσει συνολικά 105 εκατ. ευρώ για να διατηρήσει το 34% του μετοχικού κεφαλαίου.

 

Το βιβλίο θα παραμείνει ανοιχτό μέχρι την Πέμπτη 4 Νοεμβρίου στις 16:00 ώρα Ελλάδος για να τηρηθεί το αρχικό πρόγραμμα με βάση το ενημερωτικό δελτίο. Από την Παρασκευή θα αρχίσει η διαδικασία πίστωσης των νέων μετοχών στους επενδυτές για να κλείσει και τυπικά η ΑΜΚ της ΔΕΗ που στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία.

 

Τι ρώτησαν οι επενδυτές τον CEO της ΔΕΗ.

 

Χθες ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ είχε τηλεδιάσκεψη με τους επενδυτές που η συμμετοχή τους ξεπέρασε τους 50 εκπροσώπους Funds. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης τέθηκαν ερωτήσεις προς τη διοίκηση για την εικόνα των λογαριασμών ρεύματος και αν διαπιστώνεται αύξηση των ανεξόφλητων λογαριασμών.

 

Ο κ.Στάσσης δεν διατύπωσε την παραμικρή ανησυχία σε αυτή την κατεύθυνση και επισήμανε ότι το πακέτο χρηματοδότησης της κυβέρνησης προς τα νοικοκυριά με το ποσό των 18 ευρώ για τις πρώτες 300 kwh καλύπτουν τις αυξήσεις του κόστους του ρεύματος. Αξίζει να σημειωθεί ότι η αξία του λογαριασμού για καταναλώσεις έως 300 Kwh τον Οκτώβριο αναμένεται να κοστίσουν 54 ευρώ διότι η μέση τιμή της Mwh θα ανέλθει σε 180 ευρώ ανά Mwh από 147 ευρώ που ήταν το Σεπτέμβριο. Τα νοικοκυριά θα βάλουν το χέρι στη τσέπη για την εξόφληση των λογαριασμών ρεύματος.

 

Στελέχη των εταιρειών ενέργειας κάνουν για έναν πολύ δύσκολο Χειμώνα τόσο για τα νοικοκυριά όσο και για τους προμηθευτές ενέργειας.