Στην τελική ευθεία η σύμβαση ΟΣΕΘ-ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης
Στην τελική ευθεία η σύμβαση ΟΣΕΘ-ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης
Πηγή Εικόνας: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Την ελαχιστοποίηση των ατυχημάτων, αλλά και την αναβάθμιση του επιπέδου ασφάλειας και υγείας των εργαζομένων του, στοχεύει να πετύχει ο ΟΑΣΘ, με την εκπαίδευση των αρχιτεχνιτών και των μεσαίων στελεχών της διεύθυνσης συντήρησης του οργανισμού, στα δύο αμαξοστάσιά του, σε Σταυρούπολη και Φοίνικα.

Ο ΟΑΣΘ “ για πρώτη φορά στην ιστορία του”, εκπαιδεύει το προσωπικό του σε τεχνικές, που διασφαλίζουν ότι οι εργασίες εκτελούνται με τρόπους περισσότερο ασφαλείς για το προσωπικό και μεθόδους αποφυγής ατυχημάτων. Όπως αναφέρει σε σημερινή του ανακοίνωση ο ΟΑΣΘ, η εκπαίδευση των αρχιτεχνιτών του είναι θεωρητική, καθώς παρακολουθούν σχετικές ενημερώσεις, που πλαισιώνονται όμως από πρακτική άσκηση στα λεωφορεία.

«Με την εκπαίδευση στοχεύουμε στην ελαχιστοποίηση των ατυχημάτων», τονίζει ο τεχνικός σύμβουλος σε θέματα ασφάλειας και υγείας του ΟΑΣΘ, Κωνσταντίνος Λιάπης και εξηγεί ότι πρωταρχικά οι αρχιτεχνίτες θα πρέπει να κατανοήσουν τις βασικές αρχές ασφάλειας και υγείας.

«Στα τελευταία είκοσι χρόνια που εργάζομαι στον ΟΑΣΘ, δεν θυμάμαι να έχω παρακολουθήσει σχετική εκπαίδευση», υπογραμμίζει από την πλευρά του ο αρχιτεχνίτης του οργανισμού, Βάιος Μπόγιας, ο οποίος εκτιμά ότι τα αποτελέσματά της θα είναι θετικά.

«Παίρνουμε κάποια πρόσθετα μέτρα πρόληψης επικίνδυνων καταστάσεων», σημειώνει ο αρχιτεχνίτης του ΟΑΣΘ, Δημήτρης Δαβής και εξηγεί ότι οι εργαζόμενοι καταρτίζονται σε θέματα πυρασφάλειας και πρώτων βοηθειών, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.