Σε εξέλιξη είναι το μεγάλο έργο ανακατασκευής πεζοδρομίων από τον Δήμο Αθηναίων. Ο συνολικός προϋπολογισμός ανέρχεται σε 24 εκατ. ευρώ και σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου, μέσα στα επόμενα δύο χρόνια, προβλέπεται στις επτά Δημοτικές Κοινότητες του, να ανακατασκευαστούν τα πεζοδρόμια σε 410 οδούς, με σύγχρονα υλικά (ψυχρά και φυσικά), φιλικά προς το περιβάλλον και τον πολίτη.

Παράλληλα με την ανακατασκευή και τη συντήρηση, γίνονται διαπλατύνσεις πεζοδρομίων, διανοίξεις οδών και φύτευση δέντρων. Ήδη, στην 3η δημοτική κοινότητα, έχει αποκατασταθεί η οδός Ηούς, ένα τμήμα της Τριών Ιεραρχών και βρίσκεται υπό κατασκευή η Αμφιπόλεως.

Αντίστοιχα, στην 1η Δημοτική Κοινότητα αποκαθίσταται το προαύλιο του Ιερού Ναού της Αγίας Μαρκέλλας, ενώ μέσα στον Οκτώβριο θα ξεκινήσουν ταυτόχρονες εργασίες από 4 συνεργεία σε διαφορετικά διαμερίσματα, καθώς και από ένα κινητό συνεργείο για μεμονωμένες ράμπες.

«Πρόκειται για ένα έργο που όταν ολοκληρωθεί θα έχει αποκαταστήσει σε μεγάλο βαθμό την εικόνα της σύγχρονης και φιλικής πόλης, αυτής για την οποία καθημερινά εργαζόμαστε στον Δήμο της Αθήνας», δήλωσε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης.