Αρχίζουν το επόμενο χρονικό διάστημα οι διαγωνισμοί για την κατασκευή του νέου Διοικητηρίου Ημαθίας, ώστε να ξεκινήσουν τα έργα εντός του 2022 και το νέο κτίριο να στεγάζει σε τρία χρόνια το σύνολο των περιφερειακών υπηρεσιών.

Τα παραπάνω ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στη Βέροια. Ο ίδιος επισήμανε ότι δίνεται πια οριστική λύση στο κτιριακό πρόβλημα της Αντιπεριφέρειας Ημαθίας, αφού επιλύθηκαν τα ζητήματα της παραχώρησης του οικοπέδου, της ωρίμανσης του έργου και της διασφάλισης χρηματοδότησης, με πόρους της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης» του Υπουργείου Εσωτερικών.

Επιπλέον, σημείωσε, ότι το νέο, βιοκλιματικό, κτίριο θα κατασκευαστεί στην είσοδο της πόλης, σε μια περιοχή όπου έχουν χωροθετηθεί και άλλα δημόσια κτίρια, όπως το Δικαστικό Μέγαρο και το κτίριο της Αστυνομίας, με στόχο να αποτελέσει σημείο αναφοράς και τοπόσημο, όχι μόνο για την Περιφερειακή Ενότητα Ημαθίας, αλλά και για ολόκληρη την Κεντρική Μακεδονία. Για μεγάλη εξοικονόμηση πόρων έκανε λόγο ο Αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας Κώστας Καλαϊτζίδης ενώ ο Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Δικτύων Πάρις Μπίλλιας παρουσίασε τα χαρακτηριστικά του νέου Διοικητηρίου ενός έργου συνολικού προϋπολογισμού 28.110.000 ευρώ.