Πηγή Εικόνας: ΚΑΠΕ

Το Τμήμα Μηχανικών Χωροταξίας, Πολεοδομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας καλεί τους ενδιαφερόμενους να υποβάλουν υποψηφιότητα για την παρακολούθηση του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (Π.Μ.Σ.) «Αστικές Αναπλάσεις, Αστική Ανάπτυξη και Αγορά Ακινήτων» για το ακαδημαϊκό έτος 2021-2022.
Οι μεταπτυχιακές σπουδές στο εν λόγω Π.Μ.Σ. οδηγούν στη λήψη Διπλώματος Μεταπτυχιακών Σπουδών, μετά από φοίτηση τριών (3) εξαμήνων (πλήρης φοίτηση) ή πέντε (5) εξαμήνων (μερική φοίτηση). Η λήψη του διπλώματος προϋποθέτει την παρακολούθηση και επιτυχή εξέταση σε οκτώ (8) μαθήματα, την επιτυχή παρακολούθηση δύο (2) σεμιναρίων και την εκπόνηση και επιτυχή εξέταση της μεταπτυχιακής διπλωματικής εργασίας (90 ECTS συνολικά).
Ο μέγιστος αριθμός εισακτέων ανέρχεται σε τριάντα πέντε (35) άτομα.
Τα συνολικά τέλη φοίτησης στο Π.Μ.Σ. ανέρχονται σε 3.000 € και διαιρούνται σε τέλος εγγραφής (300 €) και τμηματική καταβολή διδάκτρων (900 € ανά εξάμηνο). Αναλυτικά,
α. Για τους φοιτητές πλήρους φοίτησης, τα δίδακτρα καταβάλλονται ως εξής: 300 € ως τέλος εγγραφής, 900 € ανά εξάμηνο για τα δύο (2) πρώτα εξάμηνα σπουδών και 900 € για το τρίτο εξάμηνο σπουδών (εξάμηνο εκπόνησης Διπλωματικής Εργασίας).
β. Για τους φοιτητές μερικής φοίτησης, τα δίδακτρα καταβάλλονται ως εξής: 300 € ως τέλος εγγραφής, 450 € ανά εξάμηνο για τα τέσσερα (4) πρώτα εξάμηνα σπουδών και 900 € για το πέμπτο εξάμηνο σπουδών (εξάμηνο εκπόνησης Διπλωματικής Εργασίας).
Για όλους τους φοιτητές, η παράταση εκπόνησης και κατάθεσης της Διπλωματικής Εργασίας πέραν των ελαχίστων εξαμήνων σπουδών (ανά καθεστώς φοίτησης) αντιστοιχεί σε δίδακτρα ύψους 300 € ανά εξάμηνο.
Από τα τέλη φοίτησης απαλλάσσονται οι φοιτητές που εμπίπτουν στις προβλέψεις του άρθρου 35 του Ν. 4485/2017.
Τα μαθήματα του Π.Μ.Σ. αναμένεται να ξεκινήσουν τον Οκτώβριο του 2021 και διεξάγονται σε κτηριακές εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στη Λάρισα. Η διδασκαλία των μαθημάτων είναι μικτή: (α) δια ζώσης στην τάξη διδασκαλίας και (β) μέσω συγχρονικής και διαδραστικής από απόσταση διδασκαλίας (online teleconference) για μέρος των μαθημάτων (έως 35%). Ειδικά όμως για το ακαδημαϊκό έτος 2021-2022, η διεξαγωγή των μαθημάτων θα γίνει (έως και αποκλειστικά 100%) εξ αποστάσεως μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας, εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού.
Στο Π.Μ.Σ. γίνονται δεκτοί κάτοχοι τίτλου του πρώτου κύκλου σπουδών Α.Ε.Ι. της ημεδαπής ή ομοταγών ιδρυμάτων της αλλοδαπής, συναφούς με τα αντικείμενα σπουδών Τμημάτων των Πολυτεχνικών Σχολών, των Σχολών Οικονομικών Επιστημών, Κοινωνικών Επιστημών και Ανθρωπιστικών Επιστημών. Συγκεκριμένα, γίνονται δεκτοί διπλωματούχοι Αρχιτέκτονες Μηχανικοί, Μηχανικοί Χωροταξίας, Πολεοδομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης, Πολιτικοί Μηχανικοί,