Πηγή Εικόνας: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Με τη συνεχή μάθηση να γίνεται απαραίτητη στον επιχειρηματικό κόσμο, το Alba Graduate Business School, φέρνοντας καινοτομίες στη μεταπτυχιακή εκπαίδευση στην Ελλάδα για 30 χρόνια, ανακοίνωσε τη συνεργασία του με ένα από τα κορυφαία Πανεπιστήμια στον κόσμο, το MIT, για το πρόγραμμα MITx MicroMasters in Finance.

Πιο συγκεκριμένα, μέσω της συνεργασίας με το MIT, προσφέρεται μια μαθησιακή διαδρομή ενός ταχύρρυθμου/επιταχυνόμενου μεταπτυχιακού προγράμματος του Alba στη διεθνή ομάδα κατόχων της πιστοποίησης MITx MicroMasters in Finance.

Το Alba είναι το μόνο εκπαιδευτικό ίδρυμα στην Ελλάδα που επιλέχθηκε για αποκλειστική συνεργασία με το MIT στο πρόγραμμα MITx MicroMasters in Finance. Με βάση αυτήν την εκπαιδευτική συνεργασία (pathway collaboration), οι κάτοχοι της πιστοποίησης MITx MicroMasters, σε περίπτωση που γίνουν δεκτοί στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Alba MSc in Finance, θα λάβουν έως και το 25% των ακαδημαϊκών μονάδων στο MSc.

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να προσθέτουμε το Alba Graduate Business School στους συνεργάτες μας και να επεκτείνουμε το παγκόσμιο δίκτυό μας στην Ελλάδα», σημείωσε η Heidi V. Pickett, Assistant Dean, Master of Finance Program, MIT Sloan School of Management«Γνωρίζοντας τον αντίκτυπο και την επιχειρηματική συνάφεια του συγκεκριμένου Business School, είμαστε ενθουσιασμένοι που οι κάτοχοι του MITx MicroMasters θα έχουν τώρα την ευκαιρία να ενταχθούν στο “ Business Unusual” δίκτυο μάθησης του Alba».

Σχολιάζοντας αυτήν τη νέα παγκόσμια συνεργασία, ο Πρύτανης του Alba Graduate Business School, Τhe American College of Greece και καθηγητής Διεθνών Επιχειρήσεων και Στρατηγικής, Κώστας Αξαρλόγλου δήλωσε: «Ενωμένοι από κοινές αξίες και στόχους, το Alba συμμετέχει με υπερηφάνεια στο παγκόσμιο δίκτυο των Pathways Schools του MITx MicroMasters in Finance, έχοντας ως στόχο να βελτιώσουμε τη μαθησιακή εμπειρία των φοιτητών μας και μέσω μιας καινοτόμου μαθησιακής πορείας, να υποστηρίξουμε την επαγγελματική τους ανάπτυξη. Σε έναν ολοένα και πιο περίπλοκο και ευμετάβλητο κόσμο, η συνεχής μάθηση είναι ο δρόμος προς το μέλλον και, όλοι εμείς στο Alba, είμαστε ιδιαίτερα ενθουσιασμένοι που εντασσόμαστε στο διεθνές δίκτυο των συνεργαζόμενων σχολείων και έχουμε το προνόμιο να διευκολύνουμε τη μάθηση των φοιτητών μας μέσω του Προγράμματος MITx MicroMasters και του δικού μας Προγράμματος MSc in Finance».