Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο
Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο
Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο
Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο

Η ανταλλαγή πληροφοριών, γνώσεων και εμπειριών, σχετικά με τις σύγχρονες τεχνολογίες στη ναυτιλιακή βιομηχανία της Ελλάδας και της Γερμανίας, θα βρεθεί στο επίκεντρο ψηφιακής επιχειρηματικής αποστολής, που διοργανώνει μεταξύ 31 Μαΐου και 3 Ιουνίου το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, στο πλαίσιο πρωτοβουλίας του ομοσπονδιακού υπουργείου Οικονομίας και Ενέργειας της Γερμανίας (BMWi).

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, συνολικά 14 γερμανικές εταιρίες και εκπρόσωποι από το τμήμα Ναυτιλιακής Οικονομίας του ομοσπονδιακού υπουργείου Οικονομίας και Ενέργειας της Γερμανίας (BMWi), τον Σύνδεσμο Ναυπηγικής και Ναυτιλιακής Τεχνολογίας (VSM), καθώς και τη Γερμανική Πρωτοβουλία για τις Ναυτιλιακές Εξαγωγές (GeMaX), θα συμμετάσχουν στην επιχειρηματική αποστολή, υποδηλώνοντας το ενδιαφέρον της γερμανικής αγοράς για τον ναυτιλιακό τομέα στην Ελλάδα.

Βασικός στόχος της επιχειρηματικής αποστολής είναι η ανάπτυξη νέων συνεργασιών με ελληνικές εταιρίες και για το λόγο αυτό προγραμματίζονται Β2Β συναντήσεις μεταξύ των 14 γερμανικών εταιριών με ελληνικές επιχειρήσεις. Οι ελληνικές εταιρίες, που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στις Β2Β συναντήσεις, μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της εκδήλωσης και να συμπληρώσουν τη σχετική φόρμα.
Η πολυήμερη ψηφιακή αποστολή των γερμανικών επιχειρήσεων και ειδικών από τον τομέα της ναυτιλίας, περιλαμβάνει και τη διοργάνωση ψηφιακής ημερίδας την 1η Ιουνίου. 
Το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο επέλεξε για τις ανάγκες της δράσης αυτής, να συνάψει στρατηγική συνεργασία με το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιώς (ΕΒΕΠ), καθώς η ευρύτερη περιοχή του Πειραιά κατέχει θέση κλειδί στον ναυτιλιακό κλάδο της Ελλάδας και το ΕΒΕΠ τοποθετεί τον κλάδο αυτό μεταξύ των πρωταρχικών του στόχων. Επιπλέον, η συνεργασία με τη Navigator Shipping Consultants Ltd αποτελεί εγγύηση για το επίπεδο και τη στόχευση των εργασιών της εκδήλωσης.
Τη διοργάνωση θα χαιρετίσει ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, ‘Αδωνις Γεωργιάδης, o υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Ιωάννης Πλακιωτάκης, ενώ στο πλαίσιο αυτής θα τοποθετηθεί ο Κώστας Κατσαφάδος, υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, καθώς και στελέχη της ναυτιλιακής οικονομίας, της τοπικής αυτοδιοίκησης και φορέων της αγοράς. Τα θέματα που θα αναπτυχθούν στο πλαίσιο της ημερίδας, θα αφορούν στις τεχνολογίες πράσινης ανάπτυξης, τα ναυτιλιακά καύσιμα νέας γενιάς, τον ψηφιακό μετασχηματισμό κ.ά.. 
Σημειώνεται ότι, η ψηφιακή ημερίδα θα διοργανωθεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Kατά τη διάρκεια της ημερίδας, οι γερμανικές εταιρίες θα παρουσιάσουν προϊόντα υψηλών ποιοτικών προδιαγραφών για τη ναυπηγική βιομηχανία, τις τεχνολογίες περιβάλλοντος και επεξεργασίας και διαχείρισης νερού και απορριμμάτων καθώς και ψηφιακές λύσεις για τον ευρύτερο κλάδο (συστήματα παρακολούθησης και μέτρησης δεδομένων για την αποδοτικότερη διαχείριση στόλου και πόρων).

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα και τα προφίλ των γερμανικών εταιριών, καθώς και η ηλεκτρονική δήλωση συμμετοχής, η οποία είναι απαραίτητη, βρίσκονται στην ιστοσελίδα του Ελληνογερμανικού Επιμελητήριου: www.german-chamber.gr στην ενότητα εκδηλώσεις.