Θεόδωρος Αμπατζόγλου
Θεόδωρος Αμπατζόγλου
Πηγή Εικόνας: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης υπέγραψε με το Δήμαρχο Αμαρουσίου Θ. Αμπατζόγλου σχετική Προγραμματική Σύμβαση η οποία προβλέπει την έναρξη των έργων κατασκευής αγωγών ομβρίων στο κέντρο του Δήμου Αμαρουσίου, με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής, ύψους 600.000 ευρώ.

Σκοπός του έργου είναι η άμεση αντιπλημμυρική παρέμβαση και η ελαχιστοποίηση των αρνητικών επιπτώσεων των λιμναζόντων ομβρίων υδάτων στην ευρύτερη περιοχή της Δημοτικής Ενότητας του Δήμου Αμαρουσίου, τα οποία προκαλούν και σημαντικά προβλήματα υδρολίσθησης στα κινούμενα οχήματα.

Ειδικότερα πρόκειται για την υλοποίηση των απαραίτητων έργων αποστράγγισης και απαγωγής των ομβρίων υδάτων της περιοχής κέντρο Αμαρουσίου.
Συγκεκριμένα τα έργα που πρόκειται να κατασκευαστούν είναι κατά μήκος της οδού Παρνασσού που ξεκινάει από τη λεωφόρο Κηφισίας και καταλήγει στην οδό Ηρώδου Αττικού, στην οδό Σουρή που ξεκινάει από την οδό Βασιλίσσης Σοφίας και καταλήγει στη Βασιλίσσης Όλγας και στην οδό 28ης Οκτωβρίου που ξεκινάει από την οδό Αρκαδίου και καταλήγει στην οδό Νερατζιωτίσσης δίπλα στο σταθμό ΗΣΑΠ.