Ενετικό Λιμάνι, Ρέθυμνο, Κρήτη
Ενετικό Λιμάνι, Ρέθυμνο, Κρήτη
Πηγή Εικόνας: Ralf Kronenberger - pixabay.com

Η διαδικασία παραχώρησης δικαιώματος χρήσης αιγιαλού- παραλίας βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη από τον Δήμο Ρεθύμνης.

Όπως ενημερώνει η Οικονομική Υπηρεσία τους ιδιοκτήτες όμορων στον αιγιαλό επιχειρήσεων υγειονομικού ενδιαφέροντος και ξενοδοχείων, μπορούν να υποβάλλουν την σχετική αίτηση στην Οικονομική Υπηρεσία του Δήμου Ρεθύμνης, στο ‘Αδελε, μέχρι 26-04-2021, συνοδευόμενη από τα εξής δικαιολογητικά :

«’Αδεια λειτουργίας/γνωστοποίηση λειτουργίας καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, κατά περίπτωση ή ειδικό σήμα λειτουργίας εφόσον πρόκειται για ξενοδοχειακές επιχειρήσεις. ‘Εναρξη δραστηριότητας στη ΔΟΥ επιχείρησης υπαγόμενης στις επιτρεπτέες από τις διατάξεις του άρθρου 13 Ν. 2971/2001 χρήσεις. Φορολογική ενημερότητα τελευταίου τριανταήμερου (30 ημέρες). Το Πιστοποιητικό περί μη οφειλής στον δήμο καθώς και υπόβαθρο ορθοφωτοχάρτη του άρθρου 11 του ν. 4281/2014 ή υπόβαθρο ορθοφωτοχάρτη από την εφαρμογή “OPEN” της ΕΚΧΑ ΑΕ, ή απόσπασμα του τοπογραφικού διαγράμματος καθορισμού οριογραμμών αιγιαλού και παραλίας όπου αυτός υφίσταται, στο οποίο θα αποτυπώνεται ο κοινόχρηστος χώρος που παραχωρείται (η θέση με τις συντεταγμένες, το εμβαδόν και η ιδιότητα του χώρου)».

 Η καταληκτική ημερομηνία κατάθεσης των αιτήσεων είναι η 26η Απριλίου 2021, ενώ οι ενδιαφερόμενοι για περισσότερες πληροφορίες μπορούν να επικοινωνούν με την αρμόδια Υπηρεσία στο τηλ. 2831 3 41033. Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να προσέρχονται στην Υπηρεσία μόνο κατόπιν ραντεβού, με βάση το πλαίσιο της λήψης μέτρων για την προστασία από την πανδημία.